Liviu Dragnea, despre declaraţia ministrului Petre Daea: Reprezintă o gafă. Prezint scuze comunităţii evreieşti

Liviu Dragnea, preşedintele PSD, a declarat, joi, că asemănarea ministrului Petre Daea între victimele Holocaustului şi porcii incineraţi din cauza pestei porcine reprezintă "o gafă" şi i-a atras atenţia să fie mai atent şi să nu mai folosească asocieri care pot jigni profund.

RomaniaTV.net
26 iul. 2018, 13:20
Liviu Dragnea, despre declaraţia ministrului Petre Daea: Reprezintă o gafă. Prezint scuze comunităţii evreieşti

„Declaraţia ministrului Daea reprezintă o gafă! Regret că un ministru al Cabinetului PSD – ALDE a făcut o asemenea declaraţie, deşi sunt convins că nu a existat nici cea mai mică intenţie de a ofensa poporul evreu. Cu toate acestea, îi atrag public atenţia ministrului agriculturii să fie mai atent asupra modului în care se exprimă şi să nu mai folosească asocieri care pot jigni profund”, a scris Liviu Dragnea pe Facebook.

El a mai afirmat că PSD consideră că Holocaustul împotriva evreilor a fost o tragedie, care nu trebuie să se mai repete.

„Am condamnat întotdeauna declaraţiile sau derapajele antisemite. Vom sprijini în continuare progresele în domeniul studierii, educaţiei şi comemorării Holocaustului. În numele meu, al PSD şi al coaliţiei de guvernare prezint scuze comunităţii evreieşti pentru afirmaţiile domnului ministru Daea”, a mai scris liderul PSD.

Petre Daea, ministrul Agriculturii, a comparat incinerarea porcilor in fermele din Romania, urmare a pestei porcine africane, cu ceea ce s-a intamplat la Auschwitz, cel mai mare lagar de exterminare nazist, unde au fost gazati si incinerati peste 1,1 milioane de evrei.