Liviu Dragnea despre nemulţumirile unor membri ALDE privind comunicarea: S-ar putea să fie reale

Nemulțumirile unor reprezentanți ALDE privind comunicarea la nivel guvernamental s-ar putea să fie reale, a declarat președintele PSD, Liviu Dragnea, care participă sâmbătă, la Mamaia, la o ședință a conducerii ALDE.

RomaniaTV.net
02 sept. 2017, 10:51
Liviu Dragnea despre nemulţumirile unor membri ALDE privind comunicarea: S-ar putea să fie reale

Întrebat cum comentează unele declarații ale unor reprezentanți ALDE care sunt nemulțumiți față de relația din guvern PSD-ALDE, în ceea ce privește comunicarea la nivelul secretarilor de stat, Dragnea a spus: „S-ar putea să fie reale”.

O să discutăm acum cu ei, s-ar putea ca nemulțumirile lor să fie reale, tocmai asta discutăm în weekend și la noi, despre o îmbunătățire a comunicării între Parlament, partide, guvern, să fie o mai mare coerență. Și, în ceea ce privește rolul secretarilor de stat, iar trebuie să fie o abordare corectă din partea miniștrilor — și miniștrii ALDE față de secretarii de stat PSD și miniștrii PSD față de secretarii de stat ALDE. Și, dacă sunt cazuri concrete o să le ascultăm și o să reglăm lucrurile„, a precizat liderul PSD.

Modul de colaborare dintre miniștrii care fac parte dintr-un partid și secretarii de stat de la alt partid trebuie îmbunătățit, consideră ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu, vicepreședinte al ALDE.

Una din problemele cele mai importante atunci când ești la guvernare este comunicarea. Din acest punct de vedere, participarea unui număr cât mai mare de demnitari la discuții, la dezbateri televizate, este după părerea mea absolut necesar. Deci cred că va trebui să ne îmbunătățim modul de acțiune și colaborarea dintre miniștrii care sunt dintr-un partid și secretarii de stat care sunt de la alt partid„, a declarat Meleșcanu la Mamaia, unde participă la o ședință a conducerii ALDE.

Activitatea celor 20 de secretari și subsecretari de stat pe care ALDE îi are în acest moment este în general pozitivă și prioritățile Alianței Liberalilor și Democraților se regăsesc în activitatea acestora, a declarat vineri, la Mamaia, europarlamentarul Norica Nicolai, la finalul reuniunii grupurilor parlamentare ale ALDE cu miniștrii și secretarii de stat ai partidului.

În ceea ce privește secretarii de stat ai ALDE, ea și-a exprimat nemulțumirea față de felul în care aceștia comunică.

„Eu, personal, mi-am exprimat nemulțumirea față de prezența publică a secretarilor de stat. Trebuie să înțelegem că actualul guvern este un guvern de coaliție, format din PSD și ALDE. Cele două partide au o identitate clară în actul de guvernare și deși suntem partidul minoritar, pentru că asta a vrut electoratul, identitatea noastră va trebui afirmată pregnant. Și am cerut secretarilor de stat să fie prezenți și să răspundă întotdeauna la solicitările media pentru a-și prezenta punctele de vedere, proiectele pe care le realizează. Comunicarea, să se înțeleagă foarte clar, nu este o comunicare monocoloră. Avem ideologii diferite, avem convingeri diferite, dar pentru România am ales să fim împreună’, a spus Norica Nicolai.