Liviu Dragnea, discuţie cu ambasadorul SUA despre legile Justiţiei: I-am transmis că decizia se ia în Parlament

Liderul PSD Liviu Dragnea anunţă, într-o postare pe Facebook, că a discutat vineri dimineaţă cu ambasadorul SUA la Bucureşti Hans Klemm despre misiunea economică americană din luna octombrie şi despre legile justiţiei, transmiţându-i acestuia că decizia asupra lor se va lua în Parlament, după o dezbatere serioasă.

RomaniaTV.net
08 sept. 2017, 15:57
Liviu Dragnea, discuţie cu ambasadorul SUA despre legile Justiţiei: I-am transmis că decizia se ia în Parlament

„În această dimineaţă am discutat cu amb­asadorul SUA la Bucu­reşti, dl. Hans Klemm, despre misiunea ec­onomică americană „T­rade Winds”, care va avea loc la Bucureşti în luna octombrie, precum şi despre Legile justiţiei, unde am reiterat faptul ca decizia asupra lor se va lua în Parla­ment, după o dezbate­re serioasă asupra acestora”, a scris Dragnea pe Facebook.

Ambasadorul Hans Klemm s-a întâlnit marţi cu ministrul Justiţiei Tudorel Toader, la finalul întâlnirii declarând că a fost o „discuţie fructuoasă şi completă”, despre viziunea ministrului şi despre responsabilităţile acestuia.

În 29 august, Statele Unite au luat cunoştinţă de propunerile Ministerului Justiţiei din 23 august cu îngrijorare pentru independenţa sistemului judiciar, a anunţat săptămâna trecută Ambasada SUA la Bucureşti, care i-a îndemnat pe toţi actorii executivi, legislativi şi judiciari din România să colaboreze pentru a continua lupta ţării împotriva corupţiei şi pentru a asigura credibilitatea instituţiilor sale.

Ambasada SUA a arătat că Parteneriatul Strategic dintre Statele Unite ale Americii şi România se bazează pe angajamentul faţă de valorile democratice, buna guvernare şi consolidarea statului de drept întrucât acestea sunt fundamentul pentru creşterea securităţii şi prosperităţii comune.

În opinia Ambasadei SUA, instaurarea fermă a statului de drept are nevoie de un sistem judiciar puternic şi independent, precum şi de procurori independenţi, fără imixtiuni politice.

„Instaurarea fermă a statului de drept are nevoie de un sistem judiciar puternic şi independent, precum şi de procurori independenţi care pot urmări activităţile infracţionale fără imixtiuni politice sau limitări ale actului legal de justiţie. Statele Unite au luat cunoştinţă de propunerile Ministerului Justiţiei din 23 august cu îngrijorare pentru independenţa sistemului judiciar. Îndemnăm toţi actorii executivi, legislativi şi judiciari din România să colaboreze pentru a continua lupta ţării împotriva corupţiei şi pentru a asigura credibilitatea instituţiilor sale”, a mai transmis Ambasada SUA.