Liviu Dragnea, după întâlnirea cu Timmermans: Există o linie roşie care nu trebuie trecută de nimeni

Publicat: Luni, 25 Februarie 2019 13:14 // Actualizat: Luni, 25 Februarie 2019 14:08 // Sursa: romaniatv.net

Liviu Dragnea, preşedintele PSD, a declarat, luni, că a avut o discuţie ”lungă şi bună” cu Frans Timmermans, vicepreşedintele Comisiei Europene. Comentând declaraţia lui Timmermans referitoare la existenţa unei ”linii roşii” care nu trebuie trecută de către cei care vor să facă parte din familia socialiştilor europeni, Dragnea a afirmat că ”există o linie roşie care nu trebuie trecută de nimeni, nici de cei care fac abuzuri în numele unei aşa-zise lupte anticorupţie”.

”Am avut o întâlnire cu France timmermans. O discuţie lungă şi, după părerea mea, bună în care fiecare cred că am înţeles cum stăm şi fiecare a înţeles de la celălalt ce îşi doreşte. Am convenit ca în perioada următoare să avem discuţii în aşa fel încât să nu mai existe informaţii nereale care să circule de la unul la altul”, a declarat, luni, Liviu Dragnea, potrivit News.ro.

Întrebat ce părere are despre declaraţia lui Frans Timmermans referitoare la existanţa unei ”linii roşii” care nu trebuie trecută de către cei care vor să facă parte din familia socialiştilor europeni, Dragnea a spus: ”Există o linie roşie şi în ceea ce priveşte drepturile fundamentale ale omului despre care eu am vorbit. Linii roşii nu există doar pentru anumite speţe în lume. Există o linie roşie care nu trebuie trecută de nimeni, nici de cei care încalcă Constituţia şi care fac abuzuri în numele unei aşa-zise luptei anticorupţie. Nici nu trebuie depăşită linia roşie, în încălcat Constituţia în ceea ce priveşte statul de drept şi, dacă toţi înţelegem lucrul, ăsta atunci putem avea o discuţie aşezată. Dacă nu, e care ţipă mai tare”.

Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a relatat, sâmbătă, la Congresul PES, că i-a spus lui Liviu Dragnea că, dacă PSD vrea să facă parte din familia socialiştilor europeni, trebuie să respecte valorile fundamentale ale acesteia, pentru că nu se poate face niciun compromis, iar aceasta este „o linie roşie”.

„Multe dintre guvernele noastre din Europa, în ultimii ani, în Suedia, în România, în Spania, în Portugalia au crescut pensiile, salariile, au crescut salariul minim. Acestea sunt lucrurile pe care le facem când suntem la guvernare. Am făcut aceste lucruri în Suedia, în România, în Spania, în Portugalia, în Germania şi în alte locuri. Dar dacă suntem partidul care vorbeşte cel mai mult despre propriile valori, dacă suntem partidul care îi critică pe alţii când încalcă statul de drept, când atacă libertatea presei, când pun judecătorii sub control politic, când opresc lupta împotriva corupţiei, trebuie să vorbim deschis dacă vedem asemenea probleme în familia noastră, aceasta este datoria noastră, nu putem evita această discuţie”, a afirmat Frans Timmermans.

El a precizat că acesta este mesajul pe care i l-a transmis lui Liviu Dragnea, împreună cu conducerea PES.

„Acesta este un mesaj care a fost transmis clar ieri lui Liviu Dragnea de către Serghei, Udo şi cu mine, când ne-am întâlnit. I-am spus ieri: Liviu, dacă vreţi să faceţi parte din această familie, trebuie să respectaţi valorile noastre fundamentale. Şi Liviu a spus că vor face acest lucru. Vom avea discuţii pe această temă în săptămânile viitoare. Nu putem face niciun compromis în acest domeniu. Aceasta este o linie roşie pentru mişcarea noastră, asta e o linie roşie pentru Europa. Am văzut că România a devenit o societate vibrantă, deschisă, unde lupta împotriva corupţiei a avut succes în ultimii ani, o societate în care există presă liberă, o societate în care sistemul judiciar poate funcţiona independent. Aceste lucruri nu se pot schimba. Nu trebuie să se schimbe. Tocmai am fost în Ungaria. Am văzut ce se întâmplă dacă se fac paşi înapoi“, a afirmat Frans Timmermans.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a participat vineri la Congresul PES de la Madrid.

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Frans Timmermans legile justitiei Liviu Dragnea
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
25 feb 23:19
Răspunde | Votează email 0 email
amar
Dosar cusut cu aţă albă .Dacă DNA-ul era cinstit cu dosarul lui Domnul Liviu Dragnea îl prezenta fără să'l ascundă . Dar el este o făcută şi chiar fără acuzaţii în el şi dă din colţ în colţ să nu ese la suprafaţă adevărul fals de justiţie făcut şi muşamalizat . Asta înseamnă că Domnul Liviu Dragnea nui vinovat cu nimic şi nici cu condamnarea luată . Justiţie falsă . Mai bine ar merge la culcare .
25 feb 18:02
Răspunde | Votează email 0 email
oamenicasobolani
Lunaticu' asta are in vizor linia lui rosie...NU...?
Cum altfel ar fi cand, atat cu el cat si cu delegatii lui, Timmermanns si oricare altul ar fi de pe la EU,
degeaba vorbesc cu ei cand cerebelu le functioneaza ca programat ca sa bata calcaiele ca acasa sa-si rada in pumni si sa-si zica pe rand: crezusi tu!...?

Ce mai pierdere de timp pe banii nostri daca n-aveti de inaintat decat cu prostii!
1
EUR
4.8741
RON
28 Oct
noapte 10 °
zi 20 °
Ultimele joburi adaugate
24 H