Liviu Dragnea nu mai iese din închisoare. Cererea de permisie a fost respinsă

Cererea de permisie de o zi a lui Liviu Dragnea a fost respinsă de directorul închisorii, după ce fusese aprobată de comisia penitenciarului. Liviu Dragnea, fost preşedinte PSD, primise o zi de permisie din Penitenciarul Rahova, au declarat surse din cadrul Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP).

25 oct. 2019, 12:04
Liviu Dragnea nu mai iese din închisoare. Cererea de permisie a fost respinsă

UPDATE Cerera lui Liviu Dragnea de a primi o zi permisie din închisoare, de ziua lui, a fost respinsă de directorul penitenciarului Rahova, după ce inițial fusese aprobată de comisie, scrie G4Media.ro,citând surse din Administrația Națională a Penitenciarelor.

Respingerea a venit după ce informația a ajuns în presă, pentru că Dragnea ar fi fost favorizat față de alți deținuți. Permisiile se acordă de regulă pentru bună purtare după cel puțin un an de detenție, iar Liviu Dragnea are numai cinci luni de detenție.

_______

Liviu Dragnea va ieși din închisoare pentru o zi la începutul lunii noiembrie, potrivit unor surse G4Media.ro.

Marţi, Liviu Dragnea a depus la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, un recurs în casaţie împotriva condamnării de 3 ani şi 6 luni de închisoare pe care a primit-o în dosarul angajărilor fictive de la Protecţia Copilului Teleorman.

Recursul în casaţie este a doua cale extraordinară de atac la care apelează Liviu Dragnea, după ce a depus săptămâna trecută o contestaţie în anulare la Instanţa supremă.

Liviu Dragnea, a doua cale de atac împotriva condamnării la închisoare: a făcut recurs în casaţie

Liviu Dragnea  a fost condamnat definitiv la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive de la Protecția Copilului Teleorman, pe 27 mai, la o zi după alegerile europarlamentare.

Conform rechizitoriului, Liviu Dragnea, prin influenţa pe care o avea în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, a contribuit la menţinerea în funcţie la DGASPC Teleorman a două angajate – Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica.

Cele două nu s-au prezentat la serviciu şi nici nu au prestat vreuna dintre activităţile înscrise în contractul lor de muncă semnat cu DGASPC Teleorman, desfăşurându-şi, de fapt, activitatea la sediul Organizaţiei PSD Teleorman, a arătat DNA.

Judecătorii au optat pentru o pedeapsă orientată spre minim (legea pedepsește fapta de instigare la abuz in serviciu cu închisoare de la 3 la 15 ani) pentru că a trecut mult timp de la comiterea faptei, iar prejudiciul nu a fost mare. De asemenea, judecătorii au ținut cont și de condamnarea anterioară a lui Dragnea, 2 ani cu suspendare în dosarul Referendumul.

Faptele lui Dragnea, agravate de funcţia de preşedinte CJ Teleorman. De ce a fost condamnat cu executare – Motivare ÎCCJ