Liviu Dragnea îl ameninţă pe Cioloş cu o comisie parlamentară: Am găsit o gaură de 10 miliarde în buget

Președintele Camerei Deputaților a anunțat la România TV că va face o comisie parlamentară de anchetă pentru că s-au găsit probleme mari în Guvern. Liderul PSD spune că a găsit o gaură de 10 miliarde de lei în visteria ţării.

08 ian. 2017, 18:34
Liviu Dragnea îl ameninţă pe Cioloş cu o comisie parlamentară: Am găsit o gaură de 10 miliarde în buget

„Din păcate Klaus Iohannis nu a cerut explicații premierului Cioloș sau ministrului Anca Dragu pentru ce s-a întâmplat la Finanțe la finalul anului. O să le cer eu mâine. Vom face o comisie parlamentară de anchetă pentru că este ilegal ce s-a întâmplat acolo. Au făcut o rectificare pozitivă în noiembrie. Acum totul ne arată că veniturile sunt mai mici. Asta e ilegal. Cine a mințit, trebuie să plătească. Bugetul are o gaură de 10 miliarde de lei. Asta trebuia să ceară președintele. Vom cere noi însă aceste explicații. I-am cerut ministrului de Finanțe să facă o verificare clară în minister. Vom face o comisie de anchetă parlamentară imediat”, a declarat Liviu Dragnea la România TV.

Liderul PSD a subliniat că se află în situaţia în care „bugetul României pe 2017 are o gaura de 10 miliarde de lei, pe care sigur ca o sa o acoperim, dar care puteau sa se duca in lucruri bune pentru romani”.

Citeşte şi: Cioloş, după discuţia cu Grindeanu: Nu e deloc, deloc, deloc uşor să aplice programul de guvernare. Îi doresc succes

„Cinci persoane ar trebui să fie chemate prioritar. Premierul, ministrul Finanțelor, ministrul Fondurilor Europene, şeful ANAF şi preşedintele Consiliului Fiscal. Să iasă la iveală adevărul ultimelor zile din acest an și de ce s-a evitat și întârziat instalarea noului guvern”, a punctat Dragnea.

Liderul PSD a făcut un apel catre toata lumea, in special catre cei care au pierdut alegerile sa isi pastreze ratiunea si echilibrul. „Nu imi aduc aminte sa fi fost in tara noastra asemenea presiuni. Sunt institutii fundamentale ale statului de drept. Ele trebuie sa simta ca sunt libere sa actioneze”, a declarat Dragnea cu privire la ultimele ieşiri ale oficialilor de la Palatul Cotroceni.

Citeşte şi: Klaus Iohannis, indignat de acţiunea Avocatului Poporului: Acţionează în beneficiul unui singur om

„În ceea ce priveste eventuala incercare de intimidare a domnului Iordache, eu va spun ca nu si-au gasit omul. E un ministru plin, un om cu picioarele pe pamant. El intelege ca trebuie sa sprijine justitia, sa faca totul ca judecatorii sa se simta liberi, dar pe de alta parte, Iordache nu va ramane indiferent sau se va preface ca ce se intampla in ultimele zile nu se vede. Nu e un ministru de paie”, a amintit Dragnea.

Despre colaborarea cu Iohannis

„Guvernul va trimite proiecte de legi, noi le vom adopta, iar domnul Iohannis le va promulga. Daca o sa ajungem la concluzia ca intr-adevar vrea să intârzie promulgarea, atunci poate Guvernul va utiliza OUG pentru ca Romania nu poate ramane blocata”.