Liviu Dragnea: Iohannis s-a făcut de râs cu sesizarea la CCR privind modificarea codurilor penale

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat duminică că preşedintele Klaus Iohannis s-a făcut de râs cu sesizarea la CCR privind modificarea Codului penal şi a Codului de procedură penală.

RomaniaTV.net
12 mai 2019, 10:37
Liviu Dragnea: Iohannis s-a făcut de râs cu sesizarea la CCR privind modificarea codurilor penale

„Sesizarea lui este o facere de râs, pentru că s-a făcut de râs”, a afirmat Dragnea, potrivit news.ro.

El a subliniat că, în timp ce sesizarea similară PNL se referea la oportunitate, preşedintele Iohannis are obiecţii cu privire la articolele care ar fi trebuit modificate de Parlament.

„Nu poţi spune Parlamentului ce articole să adopte. (…) Face orice să întârzie codurile penale”, a spus Liviu Dragnea.

Preşedintele Klaus Iohannis a trimis Curţii Constituţionale, vineri, o sesizare de neconstituţionalitate asupra Legii pentru modificarea şi completarea Legii nr. 286/2009 privind Codul penal, precum şi a Legii nr. 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie. CCR va dezbate în 28 mai sesizarea preşedintelui.

„Legea pentru modificarea şi completarea Legii nr. 286/2009 privind Codul penal, precum şi a Legii nr. 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie a fost transmisă de către Parlament Preşedintelui României în vederea promulgării la data de 2.05.2019. Această lege a fost supusă controlului anterior de constituţionalitate, prin Decizia nr. 650/2018 Curtea Constituţională constatând neconstituţionalitatea unora dintre dispoziţiile sale”, a transmis şeful statului.

Klaus Iohannis a atacat la CCR modificările Codurilor penale UPDATE

Modificările Codului Penal şi Codului de procedură penală au fost adoptate, în 24 aprilie, de Camera Deputaţilor, care este cameră decizională.

Proiectul de modificare a Codului de procedură penală a fost adoptat cu 181 de voturi „pentru” şi 83 „împotrivă”, iar cel demodificare a Codui penal a fost adoptat cu 180 de voturi „pentru” şi 81 „împotrivă”.

Ambele proiecte au fost dezbătute în procedură de urgenţă.

„Nu a fost făcută nicio modificare, haideţi să fim riguroşi! Codurile penale, s-a declanşat procedura de modificare acum multe, multe, multe luni de zile cu dezbatere şi spectacol. Au fost contestate la Curtea Constituţională aceste legi. Curtea Constituţională a spus că o serie de articole nu sunt constituţionale şi nu pot fi acceptate, o serie de articole trebuie să fie modificate pentru a fi constituţionale, o serie de articole sunt constituţionale fără să fie modificate. Decizia luată de noi de anul trecut a fost ca articolele, doar articolele declarate constituţionale şi cele neatacate să continue procedura parlamentară. Nu s-a adus nicio modificare, nici măcar o virgulă deasupra deciziilor Curţii Constituţionale. Astăzi s-a încheiat această procedură parlamentară. Parţial, pentru că or să atace la Curtea Constituţională nişte articole declarate constituţionale. Nu este niciun fel de modificare”, a declarat atunci liderul PSD Liviu Dragnea.

Dragnea: Iohannis nu face campanie pentru referendum. E interesat să ajute PNL să crească în sondaje. Nu cred că îi ajută

Liderul PSD Liviu Dragnea spune că preşedintele Klaus Iohannis nu face campanie pentru referendum, ci este interesat să ajute PNL să crească în sondaje, dar că foloseşte maşinile statului în interes politic şi în interes personal.

Dragnea a declarat duminică, la Antena 3, că Iohannis nu respectă nici deciziile Curţii Constituţionale, nici Constituţia şi că primează doar interesul personal.

„El nu face nicio campanie pentru referendum. El cu referendumul a vrut să păcălească pe toată lumea, el de fapt e interesat să-i ajute pe cei de la PNL să crească în sondaje. Eu cred că nu îi ajută. Iar faptul că foloseşte maşinile statului în interes personal şi în interes politic, asta e infracţiune probabil. Dar nu este nici prima şi cred că nu este nici ultima infracţiune pe care o comite Iohannis, dincolo de faptul că pentru el Constituţia nu mai e de mult Biblia legilor, nu respectă nici deciziile Curţii Constituţionale, nici Constituţia. El ia în batjocură orice, doar interesul personal primează pentru Iohannis. Şi bineînţeles toţi SPP-iştii care trebuie să fie la aceste mitinguri să fie sus, lunetiştii, să fie ascunşi, să stea cu pistoaelele la ei ca nu cumva să păţească ceva dictatorul”, a declarat Liviu Dragnea.

El a mai spus că la summitul de la Sibiu Iohannis ar fi insistat pe lângă liderii europeni să mai dea o sancţiune României sau măcar o ameninţare.

„Şi acum la summit a văzut toată lumea că a fost un eveniment din bani publici doar pentru campanie electorală a PNL-ului şi doar pentru el. Şi am informaţii că a insistat foarte mult, să vedem dacă i-a convins, la liderii europeni ca să mai transmită ceva, o sancţiune către România sau măcar o ameninţare şi vom vedea zilelea astea dacă se întâmplă sau nu. Şi asta arată încă o dată ce atitudine are acest om faţă de România, nu-l interesează că poate aduce deservicii României, doar o iluzorie speranţă de-a lui că ne poate afecta pe noi în alegeri”, a transmis liderul PSD, reluând afirmaţiile făcute la mitingul electoral PSD de la Galaţi.