Liviu Dragnea: „Mă aştept să fiu chemat la DNA. Am primit mesaje că vor să-mi ia şi copilul”

Liviu Dragnea a avut duminică seară prima reacție după ce procurorii DNA au început urmărirea penală pe numele lui Sevil Shhaideh și au cerut Camerei Deputaților încuviințarea începerii urmării penale și pentru Rovana Plumb în dosarul "Belina", despre care se spună că în cele din urmă va duce la el. Președintele PSD și al Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a spus, duminică seară, că se așteaptă să fie chemat la DNA în dosarul Belina.

RomaniaTV.net
24 sept. 2017, 19:13
Liviu Dragnea: „Mă aştept să fiu chemat la DNA. Am primit mesaje că vor să-mi ia şi copilul”

Biroul Permanent Naţional al PSD a fost convocat pentru luni, ora 11.00, la sediul central al formaţiunii, pentru a analiza şi lua o decizie politică referitoare la situaţia vicepremierului Sevil Shhaideh şi a ministrului delegat pentru Fonduri Europene, Rovana Plumb. Liderul PSD a făcut noi declaraţii duminică seară despre dosarul care a provocat un cutremur pe scena politică.

Nu am fost chemat la DNA„, a spus Liviu Dragnea, duminică. Întrebat dacă se așteaptă la o citație în acest sens, șeful PSD a răspuns afirmativ. „Cred că ma vă chema în acest dosar, ar fi fără final”, a spus Dragnea la A3.

Despre chemarea lui Sevil Shhaideh la DNA liderul PSD susţine că este al doilea atac violent la adresa Guvernului.
„Mi se pare un al doilea atac violent la guvern, ca e o HG care face parte din categoria celor de la transfer de proprietate din public la public, pe cinci ani. E un transfer nu către un privat, ci către o instituție publică, la Consiliul județean. Ieri, am aflat că un mare concern dorește să fac o investiție mare în România și are nevoie de un mare transfer de teren. Dar cine va mai face?”, a spus Liviu Dragnea.

Despre lacul Belina Liviu Dragnea spune că „este vorba de o suprafață de teren plină de bălării, care are și niște bălți. Această proprietate a fost transferată de la domeniul public al statului la domeniul public al Teleorman. Suprafața aparținea statului și era administrată de Apele Române și a fost trecuta la Consiliul Județean Teleorman și administrată de Consiliul Județean Teleorman”, a spus Dragnea.

În ceea ce priveşte dosarul „Belina”, Liviu Dragnea spune că este o ficţiune.

„Dosarul este o ficțiune, dar are consecințe reale. Două doamne ministru foarte importante, iar miza nici măcar nu cred că mai sunt eu. Miza cred că e PSD”, a spus șeful PSD.

 Citeşte şi Ponta cere demisia lui Dragnea:”Ce zici, Liviu, eşti în stare măcar o dată să faci ceva pentru ceilalţi, nu doar pentru tine?”

”Am primit tot felul de informații în weekendul ăsta, că vor să ajungă și la fiul meu. Este o luptă între abuz și democrați, între metode de poliție politică și metode democratice”, a zis Dragnea.

”Mi se pare un al doilea atac violent la guvern, ca e o HG care face parte din categoria celor de la transfer de proprietate din public la public, pe cinci ani. E un transfer nu către un privat, ci către o instituție publică, la Consiliul județean. 
Ieri, am aflat că un mare concern dorește să fac o investiție mare în România și are nevoie de un mare transfer de teren. Dar cine va mai face?”, a mai spus Liviu Dragnea.

Președintele PSD a precizat că fost să pescuiască în zona Belina, dar a negat că ar fi beneficiat în vreun în fel de trecerea suprafețelor de teren respective de la Consiliul Județean Teleorman la firma TelDrum.

„Nu. Acolo pescuiesc mulți oameni, (…) te duci și pescuiești, foarte simplu, ca și pe Dunăre, dar eu am fost la pescuit în multe locuri din țara asta”, a spus Dragnea.

Președintele PSD a adăugat că afirmația fostului premier Victor Ponta, potrivit căreia acesta nu și-a dat seama la momentul adoptării HG că Lacul Belina nu va trece la „poporul teleormănean”, cum i s-a spus, ci la firma TelDrum, este „falsă”.

„Nu cred că poate să facă o asemenea confuzie, pentru că este un om pregătit. Acest teren pe care sunt câteva bălți a trecut din domeniul statului în domeniul public al județului Teleorman. Închirierea acestor bălți către aceste firme s-a încheiat, va continua, se va încheia vor veni alții, tot aceeași, că până la urmă au dreptul să închirieze. Nu, e o afirmație falsă și nu vreau să comentez de ce a făcut-o, în ce context. (…) Îmi este foarte greu să metabolizez și atitudinea și această obsesie și aceste afirmații”, a mai spus Dragnea.