Liviu Dragnea poate ieşi mai repede din închisoare. Fostul lider PSD se poate folosi de o hotărâre recentă a Curţii de Apel

Curtea de Apel Bucureşti a anulat hotărârea Secţiei pentru judecători a CSM din decembrie anul trecut prin care a fost stabilită componenţa completurilor de 5 judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) şi hotărârile Colegiului de conducere al ÎCCJ privind numărul şi tragerea la sorţi a completurilor de 5 judecători pe 2019, potrivit deciziei CAB pronunţate pe 2 octombrie.

03 oct. 2019, 05:25
Liviu Dragnea poate ieşi mai repede din închisoare. Fostul lider PSD se poate folosi de o hotărâre recentă a Curţii de Apel

Deciyia luată de judecătoarea Nicoleta Nolden, considerată o apropiată a şefei CSM Lia Savonea, anulează practic hotărârea Secţiei pentru judecători a CSM nr. 1535/2018 care a spus că dosarele aflate pe rolul ÎCCJ la data de 31 decembrie 2018 să rămână la completurile de 5 judecători din 2018.

Ea a anulat şi hotărârile Colegiului de conducere al ÎCCJ nr. 179/2018 privind numărul completurilor de 5 judecători pentru anul 2019 şi nr. 2/2019 privind tragerea la sorţi a completurilor de 5 judecători pe 2019. Decizia a fost luată în procesele conexate deschise de judecătoarea Camelia Bogdan şi de deputatul PSD (fost PMP) Octavian Goga.

Dacă ar rămâne definitivă, decizia pronunţată de judecătoarea Nolden în cazurile Camelia Bogdan şi Octavian Goga l-ar putea ajuta şi pe fostul lider PSD Liviu Dragnea, au explicat pentru G4media.ro surse judiciare. Dacă ar obţine o astfel de decizie judecătorească definitivă care ar declara ilegal constituit completul de 5 judecători care l-a condamnat, Liviu Dragnea ar putea face contestaţie în anulare şi, după modelul Udrea sau Bica, ar putea obţine şi el rejudecarea apelului. Mai mult, în faza de apel, el ar putea cere judecarea dosarului de la fond, de la zero, întrucât sentinţa de condamnare de la fond (prima sentinţă) nu a fost dată de un complet de 3 judecători specializat pe corupţie, aşa cum a decis CCR, au explicat magistraţii consultaţi de G4media.ro.