Liviu Dragnea spune că PSD nu a pierdut majoritatea parlamentară: Nu există nicio şansă să treacă moţiunea de cenzură

Liviu Dragnea, preşedintele Camerei Deputaţilor, a susţinut miercuri că PSD nu a pierdut majoritatea în Parlament şi că nu există nicio şansă să treacă moţiunea de cenzură care va fi depusă de Opoziţie.

RomaniaTV.net
05 dec. 2018, 15:34
Liviu Dragnea spune că PSD nu a pierdut majoritatea parlamentară: Nu există nicio şansă să treacă moţiunea de cenzură

Întrebat la Parlament dacă PSD a pierdut majoritatea parlamentară, Dragnea a spus: „O să vedem dacă am pierdut majoritatea parlamentară. Eu zic că nu”.

El a explicat că la votul de control din şedinţa Camerei Deputaţilor de miercuri, în care PNL a cerut revocarea sa din funcţia de preşedinte al forului, au fost numai 148 de voturi pentru că „sunt mulţi social-democraţi plecaţi din ţară, mulţi erau pe holuri, iar unii au apăsat pe acel sistem magnific şi nu le-a preluat semnalul”.

Potrivit lui Dragnea, nu există nicio şansă să treacă o moţiune de cenzură. „Nu există nicio şansă. Ne tot ameninţă cu această moţiune de cenzură că… Când vor să o depună? De Crăciun?„, a adăugat Liviu Dragnea.

În legătură cu afirmaţiile lui Victor Ponta că i se vor alătura la Pro România mai mulţi social-democraţi, Dragnea a replicat: „Aşa e, e bine să i se alăture, că e mare bărbat politic. Am văzut că stă după fustele Ralucăi Turcan”.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a afirmat că încercarea Opoziţiei de a-l revoca din funcţie reprezintă „încă o încercare disperată şi eşuată de a prelua cu japca o instituţie a statului”.

Miercuri, PNL a solicitat revocarea din funcţie a preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, şi a vicepreşedintelui Florin Iordache. După mai multe luări de poziţie şi un episod în care liberalul Marilen Pirtea, vicepreşedinte al Camerei, a preluat conducerea şedinţei şi a supus la vot mai multe propuneri, Florin Iordache a închis şedinţa din lipsă de cvorum.

După şedinţă, liderul liberalilor din Camera Deputaţilor, Raluca Turcan, a susţinut că plenul va trebui să dea votul final pe cele două proiecte de revocare din funcţie a preşedintelui şi vicepreşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea şi Florin Iordache.

Citeşte şi: Opoziţia forţează schimbarea lui Dragnea şi Iordache: „Nu mai aveţi majoritate”. Iordache: Sunaţi la 112! Opoziţia îşi declară victoria