Liviu Dragnea: Sunt profund dezamăgit de demersul procurorului general privind atacarea la CCR a Legii salarizării

Publicat: Joi, 08 Iunie 2017 18:50 // Actualizat: Joi, 08 Iunie 2017 20:25 // Sursa: romaniatv.net

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat joi, în comuna brăileană Viziru, că este "profund dezamăgit" de demersul procurorului general, Augustin Lazăr, care i-a solicitat președintelui Klaus Iohannis să atace la Curtea Constituțională a României (CCR) Legea salarizării unitare.

"Am înțeles că procurorul general a transmis o solicitare președintelui României, prin care îi solicită să atace la Curtea Constituțională Legea Salarizării Unitare. Mi se pare un demers profund incorect. Nu înțeleg care sunt motivele, nu am văzut adresa. Probabil se referă la marea supărare a dumnealui că este o diferență extrem de mică între coeficienții din grilă dintre judecători și procurori, adică 0,5. Cele mai mare salarii sunt acolo, în acea zonă. Dacă nici cu aceste salarii mărite nu sunt de acord și propun să atace acea lege, sunt profund dezamăgit de acest demers", a declarat Dragnea.

Citeşte şi: Procurorul General s-a adresat preşedintelui şi Avocatului Poporului pentru a sesiza CCR în legătură cu Legea salarizării

Liderul PSD a subliniat că proiectul de lege mărește foarte mult salariile magistraților, inclusiv cele ale procurorilor și că prin demersul procurorului general se va întârzia punerea în aplicare a actului normativ.

"Eu am susținut și susțin în continuare că magistrații trebuie să aibă salarii mari. Nu știu ce va face președintele, dar acest demers al procurorului general mi se pare profund incorect și nu sunt de acord absolut deloc cu el. Acest demers va întârzia punerea în aplicare a legii. Este vorba despre tot sistemul public care așteaptă aplicarea acestei legii. Repet, se pare că singurul motiv este acea diferență de între coeficienții din grilă dintre judecători și procurori", a completat Dragnea, conform Agerpres.

Citeşte şi: LEGEA SALARIZĂRII: Procurorii cer preşedintelui, Instanţei Supreme şi Avocatului Poporului sesizarea CCR

Liderul PSD, Liviu Dragnea, s-a aflat, joi, în comuna brăileană Viziru, unde a participat la un miting de susținere a candidatului PSD la primăria comunei, Dima Priceputu, având în vedere că în această localitate pe 11 iunie se vor organiza alegeri, după ce fostul primar și-a dat demisia din motive medicale.

Într-o scrisoare transmisă joi de procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ), Augustin Lazăr, președintelui României, președintelui Înaltei Curții de Casație și Justiție și Avocatului Poporului, în vederea sesizării Curții Constituționale cu excepția de neconstituționalitate a Legii-cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, se arată că diferențele de salarizare între judecători și procurori sunt neconstituționale.

Citeşte şi:  Sorin Grindeanu: Cel mai important lucru e că Legea salarizării unitare a fost votată, nu prezenţa mea în plen

"Considerentele avute în vedere sunt prevederile constituționale cu privire la Ministerul Public, componentă a autorității judecătorești, precum și deciziile Curții Constituționale potrivit cărora procurorii au, ca și judecătorii, statut constituțional de magistrați. De asemenea, prin deciziile anterioare, Curtea Constituțională a statuat că principiul egalității de drepturi presupune reglementarea și aplicarea unui tratament juridic similar tuturor subiecților de drept aflați în situații juridice similare", se arată într-un comunicat al PÎCCJ. 

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Augustin Lazăr Legea salarizării Liviu Dragnea procurorul general PSD
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8738
RON
29 Sep
noapte 12 °
zi 20 °
Ultimele joburi adaugate
24 H