Liviu Dragnea vrea ca şefii Parlamentului să primească informaţii clasificate: Suntem şi noi pe acolo

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, joi, la România TV, că şefii celor două Camere ale Parlamentului ar trebui să aibă acces la informaţii clasificate la nivelul prim-ministrului. Şeful Camerei Deputaţilor a explicat că el şi omologul său de la Senat, Călin Popescu Tăriceanu, nu sunt suficient de bine informaţi, iar legislaţia trebuie modificată în acest sens.

RomaniaTV.net
09 mart. 2017, 20:27
Liviu Dragnea vrea ca şefii Parlamentului să primească informaţii clasificate: Suntem şi noi pe acolo

Liviu Dragnea a declarat că şi şefii Camerelor Parlamentului ar trebui să ştie dacă informaţii şi zvonuri care circulă în spaţiul public, precum cele legate de protestele din ultimele săptămâni, sunt sau nu adevărate.

„Şi la dumneavoastră, şi la noi, circulă foarte multe zvonuri, forţe din afară, Servicii din afară, or fi poveşti, ori fi lucruri adevărate, multinaţionale, o fi adevărat, nu o fi adevărat, guverne străine, o fi adevărat, nu o fi adevărat… Din când în când, mai primim şi noi, preşedintele Camerei, preşedintele Senatului, suntem şi noi pe acolo, printr-o instituţie, care cică e autoritatea supremă din punct de vedere al legiferării. Adică, nu avem informaţii din astea, secrete. Aşa s-a considerat până acum. Poate regândim sistemul acesta, dacă discutăm de doi oameni, de două funcţii importante în statul român, ar fi bine să fie informate”, a spus Liviu Dragnea, motivând că acest lucru ar ajuta parcursul legislativ.

Întrebat dacă se referă la informaţii clasificate, Dragnea a răspuns „categoric”.

El a repetat că informaţiile ajung la preşedinte, apoi la premier şi, în ultimul rând, la miniştri, în timp ce preşedintele Camerei Deputaţilor şi preşedintele Senatului primesc doar informaţii privind „chestiuni diverse”. Tocmai de aceea, Dragnea crede că este necesară o modificare a legislaţiei. „Poate la nivelul premierului, cred că ar fi util. În final, totul ajunge în Parlament. (…) Aceste două funcţii şi cei doi oameni care ocupă funcţiile respective trebuie să fie cel puţin la nivelul premierului ca şi nivel de informaţii”, a explicat Liviu Dragnea.