Liviu Neagu, secretar general PP-DD, îi contrazice pe parlamentarii partidului: Acordul cu PSD este funcţional

Secretarul general al Partidului Poporului-Dan Diaconescu, Liviu Neagu, a declarat marţi, pentru Agerpres, că acordul politic încheiat de formaţiunea sa cu PSD este valabil până la alegerile din 2016, în condiţiile în care nu este denunţat de niciuna dintre cele două părţi.

02 dec. 2014, 15:48
Liviu Neagu, secretar general PP-DD, îi contrazice pe parlamentarii partidului: Acordul cu PSD este funcţional

‘Acordul politic semnat între Partidul Poporului-Dan Diaconescu şi PSD, în 25 iunie 2014, este valabil până la alegerile din 2016, sens în care atâta timp cât nu este denunţat de niciuna din cele două părţi, acordul este în continuare valabil, este în continuare funcţional. Nu s-a întâmplat absolut nimic. Deci una dintre cele două părţi nu a denunţat acest acord. Acordul a fost semnat pe de o parte între preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, şi eu, secretar general al PP-DD, iar la nivel de conducere, de preşedintele PSD Victor Ponta şi preşedintele PP-DD Simona Man, aşa că nu există indicii că vreuna dintre cele două părţi semnatare ar avea intenţia să denunţe acest acord. A fost o declaraţie în spaţiu public a unor foşti colegi parlamentari care este doar o iniţiativă personală, nu exprimă poziţia partidului. O opinie personală a unui parlamentar nu poate să contravină statutului şi deciziilor luate în structura de conducere. Acordul este în continuare funcţional şi valabil la nivel local, parlamentar şi guvernamental’, a subliniat Liviu Neagu, citat de Agerpres.

CITEŞTE ŞI Parlamentarii PP-DD au DENUNŢAT acordul încheiat cu PSD

Deputatul Tudor Ciuhodaru a declarat că deputaţii şi senatorii PP-DD au denunţat, marţi, acordul stabilit de conducerea partidului cu PSD. ‘Deputaţii şi senatorii PP-DD denunţă acordul stabilit de conducerea partidului cu PSD şi afirmă că singurul acord pe care îl vor respecta este cel cu oamenii care i-au trimis în Parlament în 2012’, a afirmat, marţi, Ciuhodaru .

La rândul său, Liliana Mincă, secretar al grupului PP-DD, a precizat că deputaţii acestei formaţiuni ‘nu se vor mai lăsa manipulaţi de conducerea partidului’. ‘Vom vota acele proiecte de lege care sunt cu destinaţie specială – pentru cetăţeni şi nu ne vom mai lăsa manipulaţi ca până acum de actuala conducere a partidului’, a adăugat Mincă.

Premierul Victor Ponta a declarat marţi, la Palatul Parlamentului, că va avea discuţii cu cei cinci parlamentari PP-DD care au votat pentru susţinerea coaliţiei de guvernare. ‘PP-DD nu a făcut niciodată parte din coaliţia de guvernare, a fost un acord cu parlamentarii PP-DD, valabil până la alegerile prezidenţiale. Acum, ştiu că a fost acolo (n.r.- în şedinţa PP-DD) un vot 7 la 5. Unii vor cu PNL-ul – cei şapte vor cu PNL, cei cinci cu noi. Ţine de bucătăria lor internă’, a declarat Ponta.

Întrebat dacă intenţionează să discute cu PP-DD pentru susţinerea guvernului în Parlament, premierul a precizat că va purta discuţii cu cei cinci. ‘Cu cei cinci, că cei şapte vor o colaborare cu PNL-ul şi, până la urmă, e dreptul lor suveran. Cu cei cinci, sigur că vreau să vorbesc’, a arătat Victor Ponta.