Liviu Pop, despre filmarea cu profesorul de religie, difuzată de elevele unui liceu din Copşa Mică: Nu trebuie sancţionaţi elevii

Liviu Pop, fostul ministru al Educaţiei, a declarat, luni, că elevele care au filmat un profesor de religie care s-ar fi masturbat nu ar trebui să fie sancţionate.

05 feb. 2018, 12:40
Liviu Pop, despre filmarea cu profesorul de religie, difuzată de elevele unui liceu din Copşa Mică: Nu trebuie sancţionaţi elevii

„Nu ştiu dacă s-a finalizat Comisia de disciplină din unitatea şcolară respectivă. Din punctul meu de vedere, nu trebuie sancţionaţi elevii, mai ales că anumite prevederi din Statutul elevilor şi Regulamentul de organizare şi funcţionare a unităţilor de învăţământ preuniversitar nu a intrat în vigoare la data la care s-au efectuat acele filmări”, a declarat Pop, întrebat dacă elevele ar trebui sancţionate.

În ceea ce îl priveşte pe preot, fostul ministru al Educaţiei a precizat că trebuie aşteptat finalul anchetei.

„Haideţi să aşteptăm finalul anchetei şi vedem la finalul anchetei, pentru că e foarte important să avem toate elementele din interiorul acestei anchete, deoarece sunt şi chestiuni legate de sănătate şi sănătatea cadrului didactic şi a preotului pentru că sunt elemente pe care încă nu le avem verificate. Când se va finaliza ancheta, avem un rezultat, îl vom comenta împreună”, a precizat Pop.

Elevele de la Liceul Tehnologic „Nicolae Teclu” din Copşa Mică, judeţul Sibiu, care au filmat un profesor de religie care s-ar fi masturbat în sala de clasă au fost sancţionate cu scăderea notei la purtare.

Ministerul Educaţiei aprobă sancţionarea elevelor care l-au filmat pe profesorul care s-ar fi masturbat