Liviu Pop: După referendum sper să vedem cum şi-a făcut Băsescu studiile în Norvegia

Liviu Pop a declarat, vineri, că aşteaptă "cu nerăbdare" să vadă cum anume şi-a efectuat Traian Băsescu masteratul de trei luni pe care l-a obţinut în Norvegia. Conform ministrului, explicaţiile ar trebui să apară după ziua referendumului.

RomaniaTV.net
27 iul. 2012, 11:36
Liviu Pop: După referendum sper să vedem cum şi-a făcut Băsescu studiile în Norvegia

Ministrul pentru dialog social, Liviu Pop, a declarat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la sediul USL Bistriţa-Năsăud, că se va ocupa „în mod special”, după referendumul de duminică, de clarificarea modului în care preşedintele suspendat Traian Băsescu a efectuat masterul de trei luni în Norvegia, la Academia Maritimă, transmite Agerpres.

Liviu Pop spune că aşteaptă „cu nerăbdare” ca atât el, cât şi românii, să afle cine a plătit bursa de care a beneficiat Traian Băsescu şi cum a putut să-şi exercite în acelaşi timp funcţia de parlamentar.

„Ceea ce eu aştept cu nerăbdare, şi ştiţi lucrul acesta de aproximativ trei săptămâni, este situaţia studiilor din Norvegia, de la academie. Sper ca de luni, împreună cu domnul preşedinte, care va fi mult mai liber, să descopere toţi românii cine a plătit bursa domniei sale în Norvegia, dacă a fost la studii trei luni în Norvegia cum a votat în Parlamentul României, unde are prezenţele asigurate, şi poate ne explică şi cum un bugetar, în 22 de ani de activitate, a ajuns la o avere aşa de impresionantă”, a spus Pop.

Ministrul pentru dialog social consideră că Traian Băsescu trebuie să dea această explicaţie ca pe un lucru de bun simţ, dar, dacă acest lucru nu se va întâmpla, se va ocupa „în mod special” pentru a afla aceste detalii.

„Eu cred că explicaţia trebuie să o dea în primul rând preşedintele României. De bun simţ într-un stat de drept, preşedintele ar trebui să dea explicaţii pe chestiunea aceasta. Dar nicio problemă, nu va da explicaţii, eu o să mă ocup în mod special de acest aspect, pentru că am văzut că mă iubeşte preşedintele, atunci când am pomenit de chestiunea din Norvegia, şi, indiferent de răspuns, sper să îl avem cât mai repede. Dar cred că e o chestiune pe care o vom avea foarte, foarte repede după ziua de duminică”, a mai spus ministrul.

Întrebat dacă în prezent are informaţii despre această bursă, Liviu Pop a negat acest lucru, dar spune că, dacă masterul a fost făcut la zi, nu înţelege cum Traian Băsescu a fost plătit şi ca parlamentar.

„Eu am o întrebare de bun simţ pentru preşedintele României. Trei luni de zile, a declarat dânsul după ce l-am întrebat de aceste zile, a spus că a făcut un master de trei luni de zile la zi, prezent acolo. Dânsul era parlamentar în Parlamentul României. În cele trei luni de zile a fost plătit şi de statul norvegian sau de cine a fost plătit acolo, şi de români? Unde a fost prezenţa dânsului? E simplu. Deci asta e nelămurirea mea”, a explicat Pop.