Liviu Voinea: Mi se spune „Tom Bugeţel”. Nu mă deranjează

Ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea, a declarat la emisiunea "După 20 de ani" de la Pro TV, că nu îl deranjează porecla "Tom Bugeţel", informează Mediafax. El a afirmat că Tom Degeţel era un personaj pozitiv, şi speră că cele două fete ale sale vor aprecia acest supranume.

08 dec. 2013, 10:58
Liviu Voinea: Mi se spune „Tom Bugeţel”. Nu mă deranjează

„Foarte bine. Mi se pare chiar în regulă. Tom Degeţel era un personaj pozitiv, din câte reţin eu. Sper să le placă şi fetelor mele, am două fete, de cinci şi de opt ani”, a afirmat Liviu Voinea, întrebat de unul dintre moderatorii emisiunii dacă ştie că în piaţă i se spune „Tom Bugeţel”.

Ministrul delegat pentru Buget a confirmat că ştie de această poreclă.

Tom Degeţel este o poveste scrisă de Charles Perrault (autorul Motanului Încălţat), publicată în 1697 în culegerea „Poveştile mamei mele gâsca”.

Tom era cel mai mic dintre cei şapte copii ai unui tăietor de lemne, mic cât un deget, şi pentru că de-a lungul timpul nu a crescut deloc, i se spunea „Degeţel”. Dar micul Tom Degeţel se dovedeşte însă foarte isteţ şi-şi salvează cei şase fraţi de la multe încercări.

O mare foamete îi „forţează” pe părinţii celor şapte copii să-i abandoneze în pădure, chiar de două ori, însă Tom Degeţel reuşeşte de fiecare dată să-şi conducă fraţii înapoi acasă, nu înainte de a se confrunta chiar cu un căpcăun uriaş, care vroia să-i ucidă şi să-i mănânce pe copii.

Între cele două abandonuri, familia primeşte o sumă considerabilă de la cel mai bogat om din ţinut, însă familia o risipeşte în scurt timp.

VEZI SI:

Voinea, despre preţul benzinei: BNR nu a schimbat ţinta de inflaţie pentru anul viitor