Voinea: Nu ştiu dacă pensiile vor putea fi plătite majorate chiar din luna ianuarie

Ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea, susţine că prin promulgarea legii bugetului asigurărilor sociale pe 2014, fără promulgarea bugetului de stat, se creează o stiuaţie fără precedent, transmite Mediafax. Din acest motiv nu se poate spune dacă este posibilă plata pensiilor majorate încă din prima lună a anului.

08 dec. 2013, 09:36
Voinea: Nu ştiu dacă pensiile vor putea fi plătite majorate chiar din luna ianuarie

„Este o situaţie fără precedent şi juriştii trebuie să-şi exprime opinia. Pensiile vor creşte, dar creşterea va fi plătită retroactiv dacă nu intră în vigoare toate legile. Bugetul asigurărilor sociale primeşte transferuri de la bugetul de stat”, a spus Voinea la emisiunea „După 20 de ani” difuzată duminică de ProTV.

Pensiile vor creşte cu 3,76% de la 1 ianuarie 2014.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, că bugetul nu a sosit la promulgare, că se aşteaptă să primească legea luni şi că o poate analiza, înainte de a lua o decizie, până pe 29 decembrie, el precizând că va promulga imediat bugetul asigurărilor sociale.

„Voi promulga imediat bugetul asigurărilor sociale, nu am nimic de reproşat acelui buget. (…) În aceeaşi zi când va veni, îl voi şi promulga. L-am urmărit, nu are decât nişte rezerve rezonabile. Din acest punct de vedere, domnul prim-ministru poate să stea liniştit”, a spus Băsescu.

Şeful statului a precizat, în mai multe rânduri, că va respinge bugetul, în condiţiile în care acesta conţine creşterea accizei la carburant.

VEZI SI:

Ponta: Majorările salariale pentru rezidenţi şi profesori vor fi aplicate când aprobă preşedintele bugetul