Localitatea din România unde coronavirul nu a ajuns. Sătenii au auzit de virus de la televizor

Opt localități din județul Maramureș se află în scenariul roșu după ce a fost depășit pragul de infectare de trei la mia de locuitori, cu toate acestea există și o localitate în care, până în prezent, coronavirusul nu a ajuns. De la începutul pandemiei nu a fost înregistrat niciun caz COVID, conform Digi24.

RomaniaTV.net
22 oct. 2020, 06:25
Localitatea din România unde coronavirul nu a ajuns. Sătenii au auzit de virus de la televizor

Localnicii din Ariniș au auzit de virusul COVID doar de la televizor. În comună au fost luată măsuri încă de la începutul pandemiei, de cânt cetățenii ies din gospodărie doar la nevoie.

Citește și: Experţii au găsit încă o categorie vulnerabilă la Covid-19. Femeile de 50-60 de ani sunt mai predispuse la infecţiile pe termen lung

”Dacă stați să urmăriți, lumea nu circulă. Merge dimineață la cumpărături, dar nu vedeți într-o oră trei persoane pe drum. Asta-i secretul. Regula numărul 1: ne-au spus de la început că e pandemie, că e stare de urgență, și respectăm!”, spune o localnică pentru DIGI24.

În localitate trăiesc aproximativ 1300 de oameni. Cu toate că nu este o comună mare, autoritățile au luat măsuri stricte încă de la începutul pandemiei COVID, iar localnicii sunt prudenți.

”La început am fost sceptic și eu legat de acest virus, dar mi-am dat seama că nu-i glumă. Prin ianuarie-februarie, având și o discuție cu fiica mea care e medic pneuomolog, mi-a dat niște detalii și am priceput că nu ne jucăm cu acest virus. Am început cu măsuri, zic eu, destul de stricte, severe”, a declarat primarul localității Ariniș.

Mai mult decât atât, localnicii au renunțat la concedii în această vară, totul pentru binele comunității.

”Au renunțat, au zis: mai bine stăm acasă decât să ne îmbolnăvim noi, îmbolnăvim copiii. Au renunțat, poate că la anul o să avem noroc, scăpăm, și o să meargă atunci”, a adăugat primarul Gheorghe Mureșan.