Localitatea în care autorităţile îţi oferă 5.000 de euro sau o locuinţă ca să te convingă să te muţi aici. Măsura, menită să prevină depopularea zonei

5.000 de euro sau o locuinţă. Autorităţile din satul italian Roseto Valfortore îţi dau posibilitatea să alegi între aceste două variante ca să te convingă să te muţi aici.

26 ian. 2022, 16:34

5.000 de euro sau o locuinţă ca să te muţi în Roseto Valfortore. De aceeaşi ofertă beneficiază şi localnicii care intenţionează să se mute din localitate şi pe care autorităţile vor să-i convingă să nu o facă. Măsura este menită să prevină depopularea zonei.

Roseto Valfortore este un oraş de munte, situat în provincia Foggia, şi are puțin peste 900 de locuitori. Depopularea îl afectează de ani buni, dar autorităţile locale nu au nici cea mai mică intenţie să predea armele. Cine acceptă această ofertă trebuie să ştie că mai are câteva condiţii de respectat, scrie Corriere della sera.

5.000 de euro sau o locuinţă ca să te muţi sau ca să nu părăseşti Roseto Valfortore

Fondurile provin din finanțări din partea Ministerului de Interne pentru zonele interne marginale. Aşa că primarul Lucilla Parisi a decis să aloce nu mai puţin de 5.000 de euro „noilor activități comerciale, artizanale și agricole gata să se deschidă pe teritoriul nostru”. Și care își transferă reședința și reședința obișnuită în municipiu. Facilitatile sunt acordate afacerilor sau familiilor sub forma de granturi nerambursabile cu o suma maximă de 5.000 de euro per cerere.

Citeste si Circ în Italia, după ce polițiștii au primit măști FFP 2 roz. Forțele de ordine refuză să le poarte: Nu onorează uniforma!

În ceea ce privește afacerile, obiectivul pe termen lung este de a încuraja întoarcerea. Sau șederea în țară a noilor afaceri prin garantarea unei contribuții economice unice și nerambursabile. Resursele vor fi alocate în ordinea înregistrării cererilor, în limita disponibilității fondurilor. Vestea bună este că fondurile ar putea fi majorate și într-o a doua fază a proiectului.

În cazul familiilor, „concesiunile vor fi recunoscute cu prioritate pentru familiile formate din cel puțin un cetățean rosetan”. În ambele cazuri, cererile de grant trebuie depuse până la 28 februarie 2022.

Roseto Valfortore a mai avut, în trecut, o iniţiativă anti-depopulare

Roseto Valfortore este familiarizat deja cu acest tip de inițiative anti-depopulare. În aprilie 2021, pentru a reface decorul și a reda frumusețea orășelului, dar şi pentru a atrage turiști și a oferi oportunități de angajare, municipalitatea a achiziționat casele abandonate pe care, ulterior, le-a atribuit cetățenilor privați sau antreprenorilor.

Citeste si S-a îndrăgostit de o tânără pe reţelele de socializare, a mers în Africa să o cunoască, dar a fost răpit în aeroport. Povestea halucinantă a lui Claudio, italianul care credea că şi-a găsit iubirea vieţii