Localităţile din România unde rata de infectare COVID este zero. Ce fac localnicii pentru a se proteja de virus

În timp ce rata de infectare cu coronavirus a crescut alarmant în România, există două localităţi în care nu a fost raportat nici măcar un caz. Este vorba despre comuna Nucşoara din judeţul Argeş şi Iocalitatea Ion Corvin din Constanţa.

18 oct. 2021, 16:48
Localităţile din România unde rata de infectare COVID este zero. Ce fac localnicii pentru a se proteja de virus
Localităţile din România unde rata de infectare COVID este zero. Ce fac localnicii pentru a se proteja de virus

Localităţile din România unde rata de infectare COVID este zero. Deşi pare ireal, acest lucru se întâmplă în comuna argeșeană Nucşoara și în localitatea Ion Corvin, din Constanța.

Localităţile din România unde rata de infectare COVID este zero

Comuna Nuncşoara din judeţul Argeş este una dintre puţinele localităţi în care rata de infectare cu coronavirus este zero. Acest lucru se întâmplă deoarece oamenii respectă cu sfinţenie regulile sanitare impuse de autorităţi. Potrivit primarului, rata de vaccinare în localitate este de aproximativ 30 la sută.

Citeşte şi Octavian Jurma dă asigurări că vom avea „sărbători luminoase”: „Pandemia a început să scadă în intensitate. În decembrie, presiunea cauzată de infectări va fi suportabilă”

Şi în localitatea Ion Corvin din judeţul Constanţa rata de infectare este zero, deşi s-au vaccinat doar 7 la sută dintre localnici, potrivit Antena 3. 

La popul opus, cea mai mare incidenţă COVID-19 din România se înregistrează în judeţul Hunedoara – comuna BRĂNIŞCA – 28,1 la mia de locuitori. Rată de incidenţă peste 27 la mie a mai fost calculată în comuna Malu din judeţul Giurgiu – 27,14 şi în comuna Moldoveni din judeţul Ialomiţa – 27 la mie.

Şi în Capitală rata de infectare continuă să crească, aceasta atingând luni 16,42 cazuri la mia de locuitori, cel mai mare nivel de la începutul pandemiei. De asemenea, rata de incidenţă a COVID-19 cumulată la 14 zile depăşeşte, luni, 20 la mia de locuitori în şapte localităţi din Ilfov. Pe lângă oraşele Bragadiru şi Popeşti-Leordeni, este vorba despre Chiajna – 22,40, Clinceni – 21,32, Corbeanca – 22,47, Domneşti – 22,14 şi Tunari – 23,92.

În total 1805 de comune din România sunt în scenariul roşu incidenţă peste 3.

Citeşte şi O nouă zi cu niciun pat la ATI! Sistemul medical din România, la pământ. Pacienții au ajuns să moară în ambulanțe

Până luni, 18 octombrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.467.401 cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 5.830 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. 1.245.422 de pacienți au fost declarați vindecați.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 10.141 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 145 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 19.745. Dintre acestea, 1.764 sunt internate la ATI.

Din totalul pacienților internați, 491 sunt minori, 450 fiind internați în secții și 41 la ATI.