Localnicii din Horea ajunşi primii la locul accidentului aviatic, audiaţi de procurori

Zece localnici din comuna Horea care au ajuns printre primii la locul accidentului aviatic din Apuseni, soldat cu doi morţi şi cinci răniţi, au fost audiaţi marţi la sediul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cîmpeni, după ce luni alţi câţiva salvatori au dat declaraţii în faţa procurorilor.

RomaniaTV.net
28 ian. 2014, 14:05
Localnicii din Horea ajunşi primii la locul accidentului aviatic, audiaţi de procurori

Printre martorii care au fost chemaţi să dea marţi declaraţii s-au numărat şi secretarul Primăriei Horea, Corneliu Olar, fost primar al comunei şi ex-deputat PDL de Alba, Nicolae Oneţiu, ambii din satul Horea, şi Ardelean Todea, din satul Zânzeşti, potrivit Agerpres.

VEZI ŞI Unul dintre eroii din Apuseni, ameninţat cu închisoarea VIDEO

Audierea fiecăruia durează cam aproximativ o oră, oamenii spunând la ieşire jurnaliştilor că ei le-au declarat procurorilor exact ce s-a întâmplat în seara respectivă. Chiar dacă, în general, aceştia au înţeles necesitatea audierii lor de către anchetatori, unul dintre cei chemaţi să dea declaraţii în faţa procurorilor a afirmat că „fă bine şi aşteaptă-te la rău”.

Echipa de procurori desemnată pentru instrumentarea cauzei privind accidentul aviatic din Apuseni a început luni audierea martorilor şi a persoanelor vătămate, acţiune care se efectuează inclusiv prin intermediul comisiilor rogatorii formate pentru persoanele ce domiciliază pe raza altor judeţe, inclusiv Bucureşti.

Potrivit unui comunicat transmis luni de către Parchetul Curţii de Apel (PCA) Alba Iulia, până în prezent s-au efectuat mai multe acte printre care ridicarea şi asigurarea mijloacelor materiale de probă în vederea examinării şi expertizării, identificarea persoanelor care au cunoştinţă despre modul şi împrejurările în care s-a produs accidentul, inclusiv a persoanelor care au luat parte la operaţiunile de salvare, audieri de persoane.

Două persoane au decedat şi cinci a fost rănite după ce aeronava în care se aflau, de tip BN 2, a căzut într-o zonă împădurită din Apuseni, în zona Vârfului Petreasa, la 1.600 de metri altitudine. Cele şapte persoane aflate la bordul aeronavei, doi membri ai echipajului şi cinci persoane din echipa medicală, se deplasau la Oradea pentru o operaţie de prelevare de organe pentru transplant.

Epava avionului şi victimele au fost descoperite de către trei săteni din Horea, judeţul Alba.