Locatarii imobilului incendiat din Piaţa Amzei au fost audiaţi

Poliţiştii fac verificări în cazul incendiului care a izbucnit, joi după-amiază, la o casă de pe strada Tache Ionescu, din centrul Capitalei, după ce mai mulţi muncitori au turnat smoală pe acoperişul imobilului.

RomaniaTV.net
12 oct. 2012, 13:40
Locatarii imobilului incendiat din Piaţa Amzei au fost audiaţi

Surse judiciare au declarat, vineri, că au fost identificaţi şi audiaţi locatarii din imobil care i-au chemat pe muncitori pentru lucrări de izolare, însă nu au dat date clare pentru stabilirea identităţii acestora.

Poliţiştii au deschis un dosar penal în acest caz, pentru distrugere calificată prin incendiere, ancheta desfăşurându-se sub supravegherea procurorilor.

Locatari ai imobilului afectat de incendiul de joi au declarat la faţa locului că o persoană care locuieşte la etajul doi i-a chemat pe muncitori să izoleze acoperişul clădirii, iar aceştia au lucrat cu flacără deschisă.

Imobilul, situat la intersecţia străzilor Tache Ionescu şi Mendeleev, lângă Piaţa Amzei, a luat foc joi, pompierii fiind alertaţi în jurul orei 14.30 şi intervenind cu cinci autospeciale cu apă şi spumă.

Incendiul a fost stins după o oră şi 30 de minute, mansarda fiind cea mai afectată, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti, Daniel Vasile.

În imobil locuiesc 30 de familii, şapte persoane fiind evacuate la momentul incendiului.

Mai multe persoane care locuiesc cu chirie în imobil au spus că muncitorii au venit joi, fără să anunţe locatarii, şi au turnat smoală pentru a izola acoperişul, imobilul fiind în administrarea DAFI, fostul ICRAL.

La mansarda imobilului care a luat foc stau cinci familii, unele dintre ele au contract de închiriere cu DAFI, altele nu, potrivit unuia dintre chiriaşi. Acesta a explicat autorităţilor că au venit nişte muncitori şi au pus cartoane peste care au turnat smoală, apoi acoperişul a început să fumege.

Jumătate din bunurile locatarilor de la mansardă au fost distruse în incendiu.