LOCKDOWN în România? Ce spune Nelu Tătaru despre revenirea la starea de urgenţă

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a vorbit despre reîntoarcerea la starea de urgență în România.

06 oct. 2020, 17:23
LOCKDOWN în România? Ce spune Nelu Tătaru despre revenirea la starea de urgenţă

Întrebat ce se va întâmpla dacă în România va continua să crească numărul de cazuri de COVID-19, dacă vom avea din nou stare de urgență și vom intra în carantină, ministrul Sănătății Nelu Tătaru a declarat că:

„În acest moment nu avem această perspectivă, dar noi trebuie să gândim destul de pragmatic. Raportăm și acceptăm tot ce vine din pre-spital, dar suntem aceleași persoane din corpul medical, pe care le detașăm, le transferăm… Trebuie să gândim un lucru: Avem un moment în care personalul medical are un anumit rodaj.

Nelu Tătaru, despre locurile la ATI în Bucureşti: În acest moment sunt locuri, dar sunt capacităţi maxime care pot fi atinse 

Azi am fost la spitale din București și Ilfov. Creștem capacitatea și avem mai multe paturi dotate, dar haideți să vedme dacă respectăm regulile. Haideți să nu forțăm un sistem să vedem cât duce. Avem acum 144 de puncte de testare și putem prelucra 27.000 de teste pe zi. Mergem în toată țara și căutăm paturi goale. Am dus bolnavi din București până la Bârlad. Nu trebuie să vedem ce se va întâmpla la 3.000. Cei care sunt în prespital să se gândească”, a declarat ministrul, în direct la TVR 1.

Numărul total al cazurilor de COVID-19 a ajuns la 139.612 marţi, după ce Grupul de Comunicare Strategică a anunţat că 2.121 de persoane au fost diagnosticate în ultimele 24 de ore, 403 fiind în Bucureşti. De asemenea, 73 de persoane au decedat, iar la ATI sunt internaţi 608 pacienţi. Numărul deceselor şi cel al pacienţilor aflaţi la Terapie Intensivă sunt cele mai mari de la declanşarea pandemiei.

Citeşte şi Tătaru: Acel indice care trece de 1,5 închide restaurantele, închide cinematografele, închide teatrele

Întrebat ce vor face medicii și autoritățile dacă se depășesc 3.000 de cazuri de COVID-19 pe zi, ministrul Nelu Tătaru a oferit un răspuns uluitor, în direct la TVR 1

„Ce facem și cu aceste 2.500 de cazuri. Mergem în toată țara și căutăm paturi de terapie intensivă acolo unde sunt goale. Lumea trebuie să înțeleagă că una e să ai 200 de cazuri pe zi și alta e să ai 2.500 de cazuri pe zi”.