Lockdown în Turcia, timp de 17 zile. Țara se confruntă cu o explozie a numărului de cazuri de Covid

Preşedintele Recep Erdogan a anunţat lockdown în Turcia, timp de 17 zile, începând de joi seara, pentru a stopa răspândirea pandemiei. Va începe pe 29 aprilie seara şi va rămâne în vigoare până pe 17 mai dimineaţa.

27 apr. 2021, 09:29
Lockdown în Turcia, timp de 17 zile. Țara se confruntă cu o explozie a numărului de cazuri de Covid
Lockdown în Turcia, timp de 17 zile

Lockdown în Turcia, timp de 17 zile. Președintele Erdogan a spus că bilanțul zilnic al infectărilor trebuie redus la mai puțin de 5.000 pe zi.

Luni, Turcia a înregistrat peste 37.000 de cazuri noi de COVID-19 şi 353 de decese, după ce a atins un record de peste 60.000 de infectări zilnice la începutul lunii aprilie.

Citeşte şi: Tragedie aviatică, un elicopter militar s-a prăbuşit în Turcia. Sunt cel puţin 9 morţi

Toate magazinele şi companiile considerate neesenţiale vor fi închise în perioada anunţată, care acoperă sărbătoarea musulmană de trei zile ce marchează sfârşitul lunii de post a Ramadanului. Supermarketurile, de obicei deschise la sfârşit de săptămână, în pofida unor restricţii instaurate deja pe perioada week-end-ului, vor fi închise duminica.

Lockdown în Turcia, timp de 17 zile

Cu excepţia cazurilor de forţă majoră, călătoriile între provincii vor fi interzise.

Turcia a înăsprit deja restricţiile menite să împiedice răspândirea virusului în 13 aprilie, în prima zi a Ramadanului. Măsurile adoptate atunci au reuşit să reducă parţial rata de contaminare, dar cifrele sunt departe de obiectivul anunţat de 5.000 de cazuri zilnice, scrie Agerpres.

Turcia, o ţară cu o populaţie de 83 de milioane de locuitori, a lansat în luna ianuarie o campanie de vaccinare la nivel naţional cu vaccinul chinezesc CoronaVac. Până în prezent, 13.3 milioane de persoane au primit prima doză de vaccin şi 8.1 milioane ambele doze. De asemenea, a primit 2,8 milioane de doze de vaccin BioNTech/Pfizer, pe care a început să le utilizeze.