Locomotiva unui tren a luat foc în Iași. Circa 200 de călători au fost evacuați

Pompierii au fost solicitaţi să intervină în Gara Scânteia pentru a stinge un incendiu izbucnit la locomotiva trenului Regio care circulă pe ruta Tecuci - Iaşi. 200 de persoane au fost evacuate.

29 mai 2023, 09:49
Locomotiva unui tren a luat foc în Iași. Circa 200 de călători au fost evacuați

Locomotiva unui tren a luat foc luni dimineață în Iași. Incendiul s-a produs la compartimentul motor al locomotivei trenului Regio 6311, în staţia Scânteia. Pentru a evita o tragedie, locomotiva Diesel a fost decuplată de la tren fără nicio problemă, iar călătorii au fost evacuaţi din tren. Ei au fost preluaţi de un alt tren care venea din urmă.

Citește și: Incendiu în centrul Capitalei. Circulaţia rutieră este restricționată în zona Dorobanţi

La faţa locului s-au deplasat mai multe echipaje de pompieri care acţionează pentru stingerea incendiului. Conform ISU Iaşi, nu sunt victime şi nu există pericol de extindere a incendiului.

”Astăzi, 29 mai 2023, în jurul orei 08:14, în stația Scânteia, s-a produs o degajare de fum la locomotiva trenului R 6311 care circulă pe ruta Tecuci – Iași.

Mecanicul trenului a acționat conform procedurilor aferente unor asemenea situații, a avizat serviciul 112 și a intervenit cu mijloacele din dotare până la sosirea echipei de intervenție care s-a deplasat la fața locului pentru limitarea efectelor degajării de fum.

Siguranța și securitatea pasagerilor și a personalului propriu nu au fost puse în pericol. Trenul staționează până la reluarea circulației în condiții de siguranță, cu o locomotivă de ajutor.

Cauzele care au generat degajarea de fum vor fi stabilite de o comisie de cercetare constituită în acest scop”, a transmis CFR Călători.

Citește și: Angajații CFR amenință cu greva generală în plin sezon estival. Luni vor protesta în fața Ministerului Transporturilor