Locomotiva unui tren a luat foc în Teleorman. Peste 200 de călători, evacuaţi de urgenţă FOTO&VIDEO

Un incendiu a izbucnit, miercuri, la locomotiva unui tren plin cu pasageri, în zona de triaj a gării Videle din județul Teleorman.

22 iun. 2022, 16:34

Locomotiva unui tren a luat foc în Teleorman. Speriaţi de moarte, aproape 250 de călători s-au autoevacuat din trenul accelerat şi niciunul nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.

Mecanicul a observat la timp incendiul, a oprit și a evacuat pe călătorii aflaţi în vagoane. Trenul s-a oprit în câmp, iar pasagerii așteaptă acum decizia autorităților județene pentru a-și continua drumul până la destinație.

„Locomotiva electrică a trenului a luat foc, nu sunt victime, iar pompierii intervin pentru a stinge flăcările. Circulația pe ruta București – Videle este întreruptă în acest moment. Călătorii vor fi preluați de următorul tren, care circulă în direcția București – Timișoara”, a declarat Răzvan Cârnaru, șeful Poliției Transporturi Teleorman, conform Explozivnews24.ro.

Citeşte şi: Drulă desființează Guvernul Ciucă: „Împrumută România cu 9,3% dobândă, mai mare ca a Rusiei / Continuă angajările la stat, în loc să se strângă cureaua”

Incendiul s-a manifestat generalizat la locomotiva electrică a trenului şi a afectat parţial şi un vagon de călători.

„Focul este localizat, pompierii acţionând acum pentru lichidarea incendiului”, au precizat reprezentanţii ISU Teleorman.

Este vorba de locomotiva trenului IR 349 Bucureşti Nord – Arad, potrivit CFR Călători.

„Siguranţa şi securitatea celor 250 de pasageri şi a personalului propriu nu au fost puse în pericol. Pasagerii cu destinaţia Craiova şi Filiaşi sunt preluaţi cu trenul RE 9015 Bucureşti Nord – Târgu Jiu, iar călătorii cu destinaţia Timişoara / Arad vor continua călătoria cu trenul IR 349, care va fi remorcat de altă locomotivă”, au menţionat reprezentanţii CFR Călători, potrivit Mediafax.

O comisia de cercetare va stabili cauzele care au generat incendiul.

foto: explozivnews24.ro

Citeşte şi: Cât costă o noapte de cazare la pensiunea Monicăi Anghel din Berevoeşti, Argeş. Conacul este amplasat într-un cadru idilic. GALERIE FOTO