Locomotiva unui tren personal a deraiat la Târgu Ocna. Nu sunt victime

Un tren personal care circula dinspre Oneşti spre Comăneşti a fost aproape de a sări de pe şine în această seară. În tren se aflau 50 de pasageri.  

RomaniaTV.net
05 dec. 2011, 20:26
Locomotiva unui tren personal a deraiat la Târgu Ocna. Nu sunt victime

UPDATE: Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bacău, Andrei Grecu, a declarat pentru România TV că a fost anunţat de incident de către reprezentanţii mass media. Pompierii s-au autosesizat şi au intervenit la faţa locului. Grecu a mai precizat că majoritatea pasagerilor şi-au continuat drumul spre casă prin mijloace proprii, aceştia fiind navetişti.

În jurul orei 19.52, locomotiva trenului personal 5.211 care circula pe ruta Ploieşti Sud – Ghimeş a deraiat de prima osie, între staţiile Târgu Ocna şi Dofteana Bacău, informează CFR Călători.

Trenul era format din trei vagoane în care se aflau circa 50 de calatori. Niciunul dintre pasagerii garniturii nu a fost rănit.

La faţa locului s-au deplasat echipe de intervenţie feroviară care au desfăşurat operaţiuni pentru repunerea pe şine a locomotivei şi reluarea circulaţiei în condiţii de siguranţă. Cauzele deraierii nu se cunosc încă.

Primarul oraşului Târgu Ocna a precizat, pentru adevarul.ro, că de o perioadă se fac lucrări în acea zonă, la calea ferată. „Oricum, se circula cu viteză redusă. Cu toate acestea, locomotiva a deraiat deoarece osia din faţă a sărit de pe şine din cauza unei defecţiuni a căii ferate”, a declarat Floarea Ivanof, primarul oraşului Târgu Ocna.