Locuitorii din Bucureşti ar putea rămâne fără APĂ CALDĂ şi CĂLDURĂ la iarnă

Compania Romgaz ameninţă că va tăia furnizarea de gaze naturale pentru Electrocentrale Bucureşti dacă aceasta nu prezintă un calendar de stingere a datoriilor până la 15 octombrie.

28 sept. 2015, 14:47
Locuitorii din Bucureşti ar putea rămâne fără APĂ CALDĂ şi CĂLDURĂ la iarnă

Consiliul de Administraţie al Societăţii Naţionale de Gaze Naturale Romgaz SA a aprobat prelungirea contractului de livrare de gaze naturale către Electrocentrale Bucureşti SA până la data de 15 octombrie 2015, însă menţionează că „o posibilă continuare a relațiilor contractuale după data de 15 octombrie 2015 se va putea realiza numai în condițiile în care S.C. Electrocentrale București S.A. va prezenta, până la data de 15 octombrie 2015, un program ferm de stingere a datoriilor restante înregistrate față de S.N.G.N. „ROMGAZ” – S.A.”, precizează un comunicat al Romgaz.

Astfel, „în situaţia nedorită” în care Electrocentrale nu prezintă acest program, Romgaz îi va tăia livrările de gaze naturale, începând cu data de 16 octombrie, susţine compania.

Romgaz este producător furnizor de gaze naturale. Compania este admisă la tranzacţionare pe piaţa Bursei de Valori din Bucureşti şi a Bursei din Londra (LSE). Acţionar principal este statul român cu o participaţie de 70%. Începând cu anul 2013, Romgaz şi-a extins domeniul de activitate prin asimilarea centralei termoelectrice de la Iernut, devenind astfel producător şi furnizor de energie electrică.

Electrocentrale Bucureşti asigură încălzirea Capitalei şi a municipiului Constanţa, folosind gaze naturale şi păcură. Compania administrează patru CET-uri în Bucureşti (Sud, Vest, Progresu şi Grozăveşti) şi CET Palas din Constanţa. În total, asigură alimentarea cu agent termic pentru circa 650.000 de apartamente.

La finalul iernii trecute, Electrocentrale Bucureşti avea datorii de circa 313 milioane de lei către furnizorii de gaze, Romgaz, Gdf Suez şi OMV Petrom. Compania spune că are însă de recuperat nu mai puţin de 3,8 miliarde de lei de la distribuitorul de energie termică din Bucureşti, Radet.