Locuitorii din centrul Capitalei, fără apă caldă. Iniţial, se anunţase că e vorba despre 84 de zile. Termoenergetica vine cu explicaţii

Locuitorii din zona Pieţei Alba-Iulia din Capitală au fost anunţaţi, prin afişe lipite pe uşile blocurilor, că nu vor avea apă caldă în perioada 24 iunie – 15 septembrie 2020, ca urmare a unor lucrări de mentenanţă, informează Ziarul Financiar. 

RomaniaTV.net
18 iun. 2020, 13:04
Locuitorii din centrul Capitalei, fără apă caldă. Iniţial, se anunţase că e vorba despre 84 de zile. Termoenergetica vine cu explicaţii

Mai exact, este vorba despre lucrări de intubare a coşului de fum aferent Centralei Termice Turturele.

Locuitorii din zonă au fost anunţaţi de întreruperea furnizării de apă caldă printr-un anunţ lipit pe uşile blocurilor, anunţ în care nu exista nicio explicaţie pentru întreruperea apei calde timp de 84 de zile.

Citeşte şi Cea mai nouă idee a lui Nicuşor Dan pentru Bucureşti! Metrou de suprafaţă la Gara Progresul: „Ar face 20 de minute până în Pipera”

Directorul general al companiei Termoenergetica, Alexandru Burghiu, a dat vina pe divizia Centrale Termice că nu a comunicat în mod corespunzător. 

Se execută lucrările de schimbare a acestui coş de fum, dar alimentarea se va face în paralel. Cei de la Centrale Termice l-au greşit (n.r: anunţul). Nu s-a întâmplat niciodată şi nu se va întâmpla niciodată să rămână oamenii fără apă caldă timp de 3 luni. Va fi o oprire de 24h-48h pentru conectare la sistemul de provizorat, după care se merge, se lucrează în paralel şi când se pune centrala se dă drumul”, a precizat Alexandru Burghiu pentru sursa citată.

Managerul dă vina pe faptul că anunţul a fost pus de „o divizie separată”, care nu a comunicat faptul că alimentarea va continua prin sistemul de provizorat, astfel încât locuitorii din zonă au fost induşi în eroare, crezând că nu vor avea apă caldă aproape trei luni.