Locul de lângă România unde s-au înregistrat peste 10.000 de infectări cu COVID în ultimele 24 de ore. Autorităţile vor relaxa măsurile la vaccinarea unui sfert din populaţie!

Autorităţile din Ungaria sunt în alertă după ce în ultimele 24 de ore s-au înregistrat nu mai puţin de 10.759 cazuri de coronavirus.

19 mart. 2021, 16:59
Locul de lângă România unde s-au înregistrat peste 10.000 de infectări cu COVID în ultimele 24 de ore. Autorităţile vor relaxa măsurile la vaccinarea unui sfert din populaţie!

Locul de lângă România unde s-au înregistrat peste 10.000 de infectări cu COVID în ultimele 24 de ore. Restricţiile  vor putea fi relaxate doar în momentul în care numărul cetăţenilor vaccinaţi din Ungaria va atinge 2,5 milioane, adică un sfert din populaţia ţării, a declarat vineri premierul Viktor Orban la postul public Kossuth Radio, transmite MTI.

Locul de lângă România unde s-au înregistrat peste 10.000 de infectări cu COVID în ultimele 24 de ore

Numărul de decese asociate coronavirusului înregistrate într-o zi a fost de 213 morţi, înregistrându-se astfel un record în această ţară central-europeană cu 10 milioane de locuitori, unde campania de vaccinare continuă. În Ungaria au fost vaccinate deja aproape 1,5 milioane de persoane.

Viktor Orban susţine că spitalele din Ungaria se confruntă cu un val-record de infectări şi că se vede luminiţa de la capătul tunelului, în lupta anticoronavirus, dar că ţara nu se poate redeschide deocamdată. „Există şanse bune să avem o vară cu libertăţi”, a spus Orban, adăugând că Ungaria poate începe prima etapă a redeschiderii odată ce 2,5 milioane de locuitori vor fi fost vaccinaţi.

Măsurile existente acum vor rămâne în vigoare cel puţin încă o săptămână, începând de luni, a avertizat premierul ungar, care a precizat că decizia a fost luată doar pentru şapte zile, deoarece „multe se pot schimba în decurs de o săptămână”. Orban a atras atenţia că sărbătorile pascale ar putea reprezenta o perioadă riscantă, fiindcă există o legătură între răspândirea virusului şi numărul de contacte pe care le au oamenii.

Creşterea numărului de vaccinări reprezintă cel mai important mijloc de protecţie, a spus Orban, care a adăugat că, în prezent, sunt vaccinaţi de patru sau de cinci ori mai mulţi oameni în fiecare săptămână comparativ cu numărul noilor infectări. În opinia premierului ungar, campania de vaccinare trebuie să se desfăşoare rapid, iar aceasta înseamnă acces la vaccinuri.

În următoarele două luni, în Ungaria să sosească cu 500.000 mai puţine doze de vaccin AstraZeneca decât s-a stabilit iniţial, trebuie achiziţionată din alte surse aceeaşi cantitate de vaccinuri pentru a menţine programarea iniţială de inoculare. În acest sens, Orban a menţionat că au loc negocieri şi sunt şanse bune ca vaccinul AstraZeneca să fie înlocuit cu vaccinuri din China şi din Rusia.

Citeşte şi: Pandemie coronavirus: Cehia, record de contagieri. Număr record de spitalizări în Bulgaria şi Ungaria
 


loading...
Partenerii noștri