Locul de muncă pe care nu-l vrea nimeni în Hunedoara deşi cerinţele sunt minime. „E grea munca. Ajutorul social vine fără ea”

Localnicii aflaţi în căutarea unui loc de muncă nu au fost deloc atraşi de salariul oferit lucrătorilor sezonieri pentru îngrijirea spațiilor verzi din Hunedoara.

10 mai 2022, 18:16
Locul de muncă pe care nu-l vrea nimeni în Hunedoara deşi cerinţele sunt minime. „E grea munca. Ajutorul social vine fără ea”
foto: Adevărul

Locul de muncă pe care nu-l vrea nimeni în Hunedoara pare ar fi cel de muncitor sezonier la cositul zonelor verzi. Firma de salubritate din subordinea Primăriei oraşului Hunedoara a publicat în ultimele zile anunţuri de angajare pentru un astfel de post, însă nimeni nu s-a prezentat deocamdată la interviuri.

Angajatorul oferă un contract individual de opt ore pe zi, pe durata de trei luni, iar condiţiile de erau minime. Tot ce trebuie să ştie candidaţii este cum să folosească trimmerul (unealta de cosit).

Potrivit Adevărul, unii dintre localnici s-au arătat revoltaţi de oferta făcută publică de societate – un salariu lunar brut de 2.650 de lei, bonuri de masă şi transport gratuit la locul de muncă.

Citeşte şi: Internauții români cer demisia lui Eduard Novak, după ce ministrul Sportului a amplificat scandalul momentului: „Rușine!”

Locul de muncă pe care nu-l vrea nimeni în Hunedoara. „Puteţi să începeţi să angajaţi din India, Pakistan, Indonezia”

Oamenii şi-au exprimat nemulţumirile pe reţelele sociale:

„E o muncă grea, prost plătită, nu au sporuri de periculozitate şi zgomot. Angajaţii lucrează în asemenea condiţii şi salariul de mizerie”, scrie Ana.

„Să se jure că dă 26, în mână, şi eu vin acasă şi depun actele”, scrie Marius.

„A se specifica: transport în remorca tractorului”, scrie Călin.

„E grea munca. Ajutorul social vine fără muncă”, a comentat Vava.

„Păi din 2.650 de lei brut îţi ia statul 40-45 la sută şi cu cât mai rămâi. De ce nu faceţi salariul 2.650 lei net sau chiar 3.000 de lei, că s-au scumpit toate. Ce să facă omul cu 1.500 de lei sau cât vine?”, scrie Alex.

„Dacă nici aici nu mai aveţi oameni, e grav nenică. Şi mai aveţi şi pretenţii, dar nu-i nimic că puteţi să începeţi să angajaţi din India, Pakistan, Indonezia”, a scris un alt hunedorean.

În Hunedoara, municipiul cu cea mai mare suprafaţă de zone verzi din judeţ, circa 30 de muncitori ai societăţii de salubrizare se ocupă de întreţinerea acestor locuri.

Citeşte şi: Condiţiile inumane în care supravieţuiesc apărătorii de la Azovstal. Strigăt disperat de ajutor al răniţilor, care nu mai au medicamente şi alimente GALERIE FOTO