Locul din România în care casatoriile civile vor putea avea loc gratis

Consiliul Local al municipiului Focşani a aprobat, vineri, căsătoriile civile. Cei care doresc, îşi vor putea oficia relaţia, gratis, în orice locaţie din oraş. 

RomaniaTV.net
29 mai 2020, 14:54
Locul din România în care casatoriile civile vor putea avea loc gratis

Proiectul de lege iniţial propus de primarul Cristi Misăilă prevedea oficierea căsătoriilor în două locaţii din municipiu, dar acesta a fost modificat în tipul şedinţei de consiliu local pentru ca oficierea căsătoriilor să se poată face şi în alte locaţii, la cererea mirilor, cu aprobarea prealabilă a primarului.

Citeşte şi: Tânăra generaţie, afectată de pandemia de coronavirus. Organizaţia Internaţională a Muncii avertizează: Apare generaţia restricţiilor

„Avem un singur registru în care se înregistrează toate aceste căsătorii, în care trebuie să semneze mirii şi martorii. Eu propun ca toate aceste căsătorii să se oficieze cu precădere în Grădina Publică şi în Ateneu, iar în limita timpul rămas disponibil, în baza unui regulament, să se supună aprobării şi oficierea căsătoriilor şi în alte locaţii decât cele două stabilite. Ar fi un calvar pentru ofiţerul stării civile să alerge la fiecare locaţie. Prioritate vor avea cei care doresc oficierea căsătoriilor în foişorul din Grădina Publică şi Ateneul Popular”, a precizat primarul Cristi Misăilă.

Citeşte şi: Care a fost cel mai popular smartphone în pandemie. Ce telefon s-a vândut cel mai bine în primul semestru din 2020

Programarea cununiilor civile va putea fi făcută la Serviciul Public Comunitar Local pentru Evidenţa Persoanelor (SPCLEP) Focşani, acestea urmând a fi publicate ulterior pe site-ul serviciului, potrivit Agerpres. 

Până în prezent, căsătoriile civile se oficiau la sediul SPCLEP Focşani, gratis, sau la Teatrul Municipal „Maior Gh. Pastia” contra unei taxe de 500 de lei.