Locul exotic unde ţi se oferă cazare şi mâncare gratis. Este cea mai ospitalieră locaţie

Locul exotic unde ţi se oferă cazare şi mâncare gratis. Cel mai ospitalier loc pentru o vacanță exotică se află în satul Jubbah, din Hail, o regiune din nordul Arabiei Saudite, unde turistul nu este niciodată la mai mult de câteva minute distanță de următoarea invitație la masă.

12 mart. 2023, 11:56
Locul exotic unde ţi se oferă cazare şi mâncare gratis. Este cea mai ospitalieră locaţie
Locul exotic unde ţi se oferă cazare şi mâncare gratis

Locul exotic unde ţi se oferă cazare şi mâncare gratis. Petroglifele antice din nordul Arabiei Saudite sunt uimitoare, iar Hail și Jubbah dețin unele dintre cele mai mari concentrații de artă rupestră din întreaga țară.

Unele dintre sculpturi au cel puțin 10.000 de ani vechime, iar în Jubbah este un obiectiv turistic de artă rupestră aflat în Patrimoniul Mondial UNESCO.

Citeşte şi: Mare oportunitate: bilete de avion gratis pentru turiști. Destinația de lux care-i așteaptă pe români, în 2023

Locul exotic unde ţi se oferă cazare şi mâncare gratis

Satul oază de palmieri Jubbah este situat la 72 de mile nord de Hail, în deșert, unde generozitatea față de oaspeți a fost înrădăcinată de generații care au îndurat greutăți severe.

Jubbah este un sat ai cărui locuitori nu-și închid niciodată ușile, ca o invitație pentru oricine să intre neanunțat pentru o cafea, o întâlnire, un ceai, o masă sau pentru a petrece noaptea.

Locuitorii din Jubbah concurează pentru oaspeți: Cine îi va găzdui și le va servi prânzul? Cei care sunt lăsați în afara itinerariului unui vizitator se pot supăra.

Ei rezervă, de obicei, cam 70% din casa lor pentru oaspeți – inclusiv o sală de oaspeți majlis ornamentată, cu scaune de pluș și șemineu, curte, dormitoare, o baie cu parfum, chiar și o parcare – lăsând pentru ei înșiși câteva camere mici, spartane, în spate.

Majoritatea curților se deschid spre drumul principal, pentru a facilita atragerea unui vizitator străin. Aici ești judecat după ospitalitatea ta. Trebuie să ai un majlis și trebuie să fii de gardă pentru orice vizitator. Acesta este modul nostru de lucru„, spune ghidul turistic Rami Shimri, potrivit csmonitor.com.

Turiștii sunt avertizați serios: „Vă vor găzdui până când o să vă doară„.

Despărțiți de cel mai apropiat oraș de zeci de kilometri de deșert, locuitorii se bazau în principal pe curmale, ghee (grăsime fiartă și strecurată de impurități, care rezistă căldurii) și boabe de grâu pentru a-și hrăni familiile.

Din aceste greutăți, frică și foamete, comunitatea din Jubbah a format un sentiment de solidaritate și un concept de ospitalitate pe viață și pe moarte„, spune Nasser al-Shaweini, istoric local și curator al Muzeului Nasser Shaweini.

În ciuda impulsului dat turismului, hotelurile sunt interzise, în ceea ce-i privește pe locuitorii din Jubbah.

Aceștia sunt nerăbdători să ofere camerele lor tradiționale vizitatorilor pentru a petrece ziua sau noaptea – de preferință mai multe – în mod gratuit.