Vacanţă de coşmar pentru zeci de turişti români. Au rămas blocaţi în Turcia pentru că agenţia de turism cu care au plecat şi-a declarat falimentul

Vacanță de coșmar pentru 70 de turiști români. Aceștia au rămas blocați în Turcia după ce agenția de turism de la care au cumpărat sejurul a anunțat că a dat faliment.

22 aug. 2022, 17:45
Vacanţă de coşmar pentru zeci de turişti români. Au rămas blocaţi în Turcia pentru că agenţia de turism cu care au plecat şi-a declarat falimentul

70 de turişti români sunt blocaţi în Antalya, Turcia, după ce agenţia de turism cu care au plecat şi-a declarat falimentul. Este vorba despre Soley Tour, Agenție de Turism specializată pe destinații din Turcia, înființată în vara lui 2020.

„Turiștii românii care au achiziționat pachete de vacanță și care se află deja în Turcia, dacă sunt în imposibilitatea de a se întoarce în România sunt rugați să ia legătura cu Consulatul General al României la Istanbul.
http://istanbul.mae.ro/contact

În cazul în care serviciile achiziționate nu au fost asigurate de către agenție, recomandăm turiștilor români să păstreze documentele financiare care justifică cheltuielile realizate pentru întoarcerea în țară sau continuarea sejurului conform pachetului achiziționat”, a transmis Ministerul Antreprenoriatului și Turismului.

Citeşte şi: O tânără a adormit la soare pe o plajă din Bulgaria frecventată des de români. A avut un adevărat șoc când s-a trezit și s-a privit în oglindă

Tot reprezentanţii ministerului Turismului a precizat că „lLa acest moment, Agenția Soley Tour nu a depus cererea de intrarea în procedura de insolvență, ci se află în procedura de incapacitatea de plată”.

Totodată, societatea are un instrument de garantare de 100.000 euro care poate fi accesat după declararea stării de insolvență.

Citeşte şi: Un nou accident catastrofal în Turcia: bilanţul a ajuns la 34 de morţi

Pe de altă parte, o altă agenţie de turism s-a oferit ca în zilele următoare să preia o parte dintre români şi să-i aducă la Bucureşti sau la Iaşi.

“Dragii nostri, pentru a veni in intampinarea turistilor afectati de catre falimentul Touroperatorului Soley Tour, Cocktail Holidays ofera in limita locurilor disponibile zboruri de repatriere gratuite din Antalya catre Romania. Pentru a intra in posesia acestora va rugam sa ne scrieti pe adresa de email [email protected]
Luna aceasta avem retururi din Antalya catre Bucuresti (22, 27, 29 August) si catre Iasi (25 August).”