Locul în care toți locuitorii au fost vaccinați anti-COVID. Un singur caz de COVID de la începutul pandemiei

O insulă din Grecia este liberă de COVID după ce toți locuitorii au fost vaccinați. Din luna martie 2020, pe insulă a fost înregistrat un singur caz de infectare cu coronavirus.

09 mart. 2021, 12:18
Locul în care toți locuitorii au fost vaccinați anti-COVID. Un singur caz de COVID de la începutul pandemiei

Locul în care toți locuitorii au fost vaccinați anti-COVID. Insula grecească a detectat un singur caz de infectare cu coronaviurs de la începutul lunii martie 2020, iar în urma izolării persoanei în cauză, coronavirusul nu s-a răspândit în comunitate.

Localnicii  de pe insula Kastelloriz sunt atenți să respecte toate regulile impuse, însă trăiesc liniștiți având în vedere că insula este liberă de coronavirus. Autoritățile au decis ca toate persoanele care ajung pe insulă trebuie să facă un test rapid

Citește și: Europa, la un pas de colaps la al treilea val al pandemiei COVID. Mai multe ţări sunt aproape de maximul istoric!

Locul în care toți locuitorii au fost vaccinați anti-COVID

„Am fost vaccinată. Toată populația s-a vaccinat, sunt oameni de la 20 la 94 de ani. Din fericire virusul nu ajunge la insula noastră. Înainte de pandemie, aveam mulți turiști. Sperăm că se vor întoarce”, a spus Maria Lazaraki, una dintre primele persoane vaccinate de pe insulă.

Grecia traversează cea mai dură perioadă a pandemiei. Autorităţile de la Atena anunţă noi restricţii

Guvernul grec a anunţat miercuri că lockdown-ul în vigoare pentru combatarea epidemiei de COVID-19 va fi prelungit până la 16 martie şi va fi suplimentat cu noi restricţii, având în vedere că ţara trece prin perioada ‘cea mai dură’ a epidemiei.

Citește și: Primul tren ATI-COVID din lume! Cum poate ajuta la diminuarea presiunii din spitale

Grecia, aflată în lockdown de la 7 noiembrie, a înregistrat miercuri cea mai mare rată zilnică de infectări, cu peste 2.700 de cazuri noi, a declarat presei ministrul sănătăţii, Vassilis Kikilias. ‘Traversăm partea cea mai dură a acestei pandemii‘, a avertizat el, subliniind că spitalele publice din Atena sunt supuse unei ‘presiuni insuportabile’ de săptămâni. ‘În ritmul în care vin noile spitalizări, sistemul de sănătate îşi depăşeşte limitele de infrastructură şi personal‘, a afirmat el, insistând pe ‘creşterea importantă’ a contagierilor cu varianta britanică a coronavirusului, potrivit trtworld.com.

În consecinţă, un spital militar şi două spitale private din Atena vor prelua pacienţi non-COVID pentru a elibera sute de paturi în spitaluri publice, unde să fie primiţi bolnavi infectaţi cu SARS-CoV-2.