Primul tren ATI-COVID din lume! Cum poate ajuta la diminuarea presiunii din spitale

Italia a venit cu una dintre cele mai ingenioase idei care poate ajuta la dimunuarea presiunii asupra spitalelor din țară. Este vorba despre primul tren ATI echipat complet care străbate țara pe șine.

09 mart. 2021, 10:54
Primul tren ATI-COVID din lume! Cum poate ajuta la diminuarea presiunii din spitale

Primul tren ATI-COVID din lume! Începând de luni, 8 martie, în Italia a fost lansat ”ATI pe șine”, trenul care străbate țara în lung și în lat și care servește ca o unitate de Terapie Intensivă. Lansarea acestuia a coincis cu depășirea pragului de 100.000 de decese provocate de infectarea cu coronavirus înregistrate în Italia într-un an de pandemie.

Spitalul pe șine a conceput pentru a putea transfera pacienții infectați între orașe. În primă fază acesta va fi folosit numai pentru bolnavii de COVID, însă este util și în cazul unor viitoare dezastre. Trenul este compus din opt vagoane echipate cu paturi şi echipamente medicale. În trei vagoane au fost amplasate în total 21 de paturi de ATI, celelalte vagoane fiind destinate personalului medical şi transportului echipamentelor tehnice şi a unui sistem independent de alimentare a instalaţiilor medicale.

Citește și: Vaccinurile Pfizer şi Sinovac neutralizează tulpina braziliană a COVID. Anunţul făcut de specialiştii din Sănătate!

Primul tren ATI-COVID din lume! Trenul „poate circula prin toată Europa, nu există în Europa vreun alt exemplu de astfel de tren”, a spus la inaugurare consilierul delegat al companiei publice Ferrovie dello Stato (FdS), Gianfranco Battisti, relatează realitateadindiaspora.net.

Italia a depășit pragul de 100.000 de decese asociate COVID-19, ajungând marți la 100.103, numărul infectărilor depășind trei milioane de cazuri. Noul premier italian Mario Draghi a avertizat că situaţia se deteriorează odată cu creşterea numărului cazurilor de COVID-19, dar a promis că în zilele următoare guvernul său va „intensifica semnificativ” campania de vaccinare, relatează Reuters.

Italia, prima ţară din UE care va produce vaccinul Sputnik V

Fondul rus de investiţii directe (RDIF) urmează să coopereze cu Adienne Pharma & Biotech din Elveţia, pentru producerea vaccinului Sputnik V în Italia, a declarat directorul executiv al RDIF, Kirill Dmitriev.

„Suntem în discuţii cu guvernul Italiei. Există multe regiuni entuziaste în ceea ce priveşte Sputnik V, care doresc să îl producă pe plan intern. Pentru prima dată cooperăm acum cu compania elveţiană Adienne Pharma & Biotech pentru producţia Sputnik V în Italia„, a declarat Kirill Dmitriev într-un interviu acordat canalului de televiziune italian Rai 3, preluat de RT.

Mecanismul de fabricaţie va contribui la crearea de noi locuri de muncă şi va oferi Italiei posibilitatea de a controla produsul. Producţia Sputnik V în Italia ar putea începe încă din iunie.