Locul unde poți cumpăra o casă cu doar un euro dacă te muți acolo. Care e singura condiție impusă de autorități

Ofertă incredibilă pentru cei care își doresc să se pe insulă. Primăria unei localități din Sardinia vinde locuințe cu doar un euro, obiectivul autorităților fiind de a repopula zona.

07 sept. 2023, 12:11
Locul unde poți cumpăra o casă cu doar un euro dacă te muți acolo. Care e singura condiție impusă de autorități

Locul unde poți cumpăra o casă cu doar un euro. Casele pot fi cumpărate cu un preț simbolic, de un euro, iar cei care le achiziționează trebuie să se mute acolo și să le renoveze.

Nu numai în Sardinia există oferte de neratat, ci și în insula Sicilia. Autoritățile unui sat pitoresc, numit Petralia Soprana, oferă o oportunitate unică de 5.000 de euro oricui dorește să se mute acolo. Măsura are ca scop reînvierea orașului și atragerea de noi rezidenți care să ducă mai departe cultura și istoria locului. Petralia Soprana e un loc fermecător, cu alei pietruite, biserici antice și priveliști de vis.

Citește și Alertă de călătorie! MAE, avertisment pentru turiștii români: Zboruri întârziate sau anulate către și dinspre Italia

Locul unde poți cumpăra o casă cu doar un euro dacă te muți acolo. Care e singura condiție impusă de autorități

Multe comunități rurale din Italia întâmpină probleme de populație fiindcă tot mai mulți tineri ajung să se mute în alte orașe mai mari, unde găsesc mai multe oportunități. Locul are doar 2.992 de locuitori și peste 50 de case în care nu locuiește nimeni.

Oamenii care sunt dispuși să dea 5.000 de euro pentru a-și începe viața în Petralia Soprana contribuie la dezvoltarea locului. Noii locuitori vor putea, cu banii oferiți, să se integreze în comunitate. Vor putea să-și înceapă mici afaceri și să renoveze locuințele achiziționate și astfel vor contribui la economia locală. Cei care locuiesc deja acolo sunt foarte mândri de tradițiile lor și sunt fericiți să împărtășească din ele cu nou-veniții.

Ce e foarte important de luat în considerare de către oamenii care vor să se mute acolo face referire oportunitățile de angajare, infrastructura, accesul la servicii esențiale și nevoile personale. Pentru a fi eligibili pentru grant, participanții trebuie, de asemenea, să achiziționeze și, dacă este necesar, să restaureze o proprietate în municipiu.

Citește și Călin, alpinistul român care a murit în Italia, a lăsat în urmă doi copii de 9 și 12 ani. Bărbatul era plecat din țară de aproape 20 de ani