LOCURI BLESTEMATE în România. Iată POVEŞTILE care i-au ÎNGROZIT pe români VIDEO

Când unii semeni de ai noştri pretind că au trăit întâmplări ce sfidează raţiunea, ceilalaţi se împart în două tabere... cei care cred că fenomenele paranormale există numai în imaginaţia naratorilor şi alţii care sunt convinşi de realitatea lor. Indiferent dacă ele sunt ficţiuni sau nu, spun ceva important despre lumea în care trăim.

26 dec. 2015, 09:55
LOCURI BLESTEMATE în România. Iată POVEŞTILE care i-au ÎNGROZIT pe români VIDEO

Romania, ca orice alta tara din lume, isi are si ea povestile ei legate de demoni, strigoi, fantome razbunatoare si alte aratari care populeaza castelele si cetatile in ruina, casele parasite, locurile pustii. Desigur, uneori se pot gasi explicatii logice pentru unele cazuri de bantuire, dar atunci cand stiinta nu mai poate oferi explicatii, intervine paranormalul pentru a-l ajuta pe om sa inteleaga unele lucruri, care, la prima vedere, par a fi fara inteles.

Nu putine sunt zonele Romaniei unde se spune ca paranormalul invinge realitatea, facand sa rodeasca, inca din vremuri imemoriale, legende, mistere si povesti incredibile.

Citeşte şi „Când e lună plină, pe pereţi apare semnul fiarei!” Cum a ajuns o vilă din Bucuresti să fie CASA DIAVOLULUI

Strada Gabroveni. Hotel lasat in paragina, fost bordel. In urma cu zeci de ani aici se spune ca au fost ucise trei femei, iar spiritele lor inca mai bantuie locul.

Plina de povesti similare este si strada Franceza. Acolo spun oamenii a existat un orfelinat unde mai bine de 200 de copii si-ar fi gasit sfarsitul dupa ce au fost tinuti fara mancare si apa. Proprietarul casei, Stavrache Hagi-Orman, pastra pentru sine hrana destinata copiilor si parea chiar sa se bucure de strigatele lor agonizante. Tipatul dupa apa al copiilor pare sa se auda si astazi, dupa caderea noptii, din spatele obloanelor trase de zeci de ani.

O alta zona plina de mister a Bucurestiului se afla chiar pe Bulevardul Elisabeta. Este una dintre cele mai mari strazi din Bucuresti. In 1921, a fost construit Hotelul Cismigiu, insa dupa 1990, hotelul a trecut in grija autoritatilor, fiind lasat in paragina. In cele din urma, imobilul a fost transformat in camin pentru studenti. Legendele spun ca aici a fost scena unei tragedii. O tanara studenta a cazut in casa liftului dezafectat. Trei ore a strigat dupa ajutor fara ca cineva sa o salveze de la moarte. Oamenii spun ca spiritul ei a ramas mult timp bantuind pe coridoare.

Citeşte şi Adepţii paranormalului sunt convinşi: Aici se află adevăratele porţi spre Infern! VIDEO

O tragedie pe care actorul Cristi Iacob si-o aminteste pentru ca era unul din studentii care stateau in camin la momentul respectiv. Conditiile deplorabile, dar si nenorocirea petrecuta l-au facut sa scrie versurile folosite de Vama Veche in celebra piesa „Hotel Cismigiu”.

Despre spiritele nelinistite ale muncitorilor care au pierit suspect in timpul lucrarilor de constructie la Casa Poporului exista astazi multe legende. Paznicii de noapte ai insititutiei povestesc despre aparitia misterioasa, in urma cu cativa ani, a unor fantome care colinda noaptea coridoarele marete, fluierand, rupand sigilii si declansand sistemele de alarma. „Anca” este una dintre ele. Potrivit relatarilor, naluca este o tanara de 20 de ani, cu o rochie de vara cu desen floral, care se arata doar personalului in uniforma si cere ajutor.

Nu numai in Bucuresti exista locuri unde se spune ca spiritele celor disparuti isi cauta linistea bantuind intre doua lumi.
Aflat intre satele Sarca si Lingani din Judetul Iasi, dealul Lungani este cunoscut in zona pentru aparitiile misterioase care ii intampina pe calatori.

Citeşte şi Locuri bântuite din Bucureşti. Casa lui Mircea Eliade este bântuită de fantoma unei prostituate ucise FOTO

Localnicii spun ca in acest loc ar fi fost inmormantati, intr-o groapa comuna, fara slujba, multi soldati decedati in Primul Razboi Mondial, iar astazi sufletele lor isi cauta inca linistea.

„E blestem”, asta striga oamenii din Dambovita care si-au pierdut apropiatii in accidente cumplite pe drumul national 7, in apropiere de Gaesti. Blestemul locului, zic localnicii, se trage de mai bine de 40 de ani cand se spune ca o mireasa a murit aici, chiar in ziua nuntii. De atunci, se pare, sufletul ei bantuie locul in cautarea sotului pierdut.

Tot o mireasa care isi cauta mirele provoaca, spun legendele, o serie de accidente inexplicabile in padurea Rodovan din Dolj. Desi drumul care strabate padurea este drept, aici si-au pierdut viata multi tineri, luati pe lumea cealalta de mireasa din Radovan. Din spusele localnicilor, se pare ca soferilor le iese in cale fantoma unei tinere imbracata in rochie de mireasa.

Insa nu numai aparitiile bizare ale unor spirite nelinistite genereaza asupra unor locuri din Romania o aura de mister.

O mulţime de intamplari care sfideaza logica înconjoară si Marea Neagră, locul unde – spun diverşi cercetători – s-ar fi produs Potopul lui Noe, dar şi unde se petrec felurite fenomene stranii, amintind de teribilul Triunghi al Bermudelor.

Citeşte şi Tradiţii CIUDATE. Locuri în lume unde moartea este INTERZISĂ

Dispariţii inexplicabile, OZN-uri ieşind din adâncuri, plus câteva anomalii magnetice măsurate ştiinţific, toate indică Marea Neagră ca un spaţiu care merită să fie explorat temeinic. Se pare ca straniile fenomene se petrec in apropierea insulei Serpilor, la 45 de kilometri nord-est de Sulina, in zona numita sugestiv de localnici „Triunghiul mortii”.

Cercetatorii de la NASA au constatat ca in largul Marii Negre există o suprafata de 8-10 kilometri, relativ triunghiulară, în care se manifestă anomalii magnetice. Zona a fost descrisa de catre oamenii de stiinta drept „o poarta catre alta lume”.
Pe vremea Uniunii Sovietice astfel de fenomene constituiau secrete de stat, insa odata cu deschiderea arhivelor au aparut si primele informatii despre disparitia navelor din Marea Neagra. Un episod imposibil de explicat s-a petrecut in 1991 cand o platforma militara de extractie a petrolului a disparut odata cu cei 80 de oameni care se aflau la bord. Dupa un an de cautari, platforma militara a fost gasita la 50 kilometri distanta de locul initial de amplasare, plutind in deriva, fara nicio urma de viata la bord si fara nici un indiciu care sa elucideze misterul disparitiei echipajului.

Astazi, cercetatorii rusi sustin ca anomaliile magnetice din Marea Neagra au o frecventa ingrijoratoare, iar armata ucraineana studiaza cu atentie aceasta falie magnetica care se pare ca se deplaseaza lent din zona lor inspre apele teritoriale romanesti. 

Totusi, de departe, cel mai misterios loc din Romania se gaseste in inima Ardealului. Padurea Hoia-Baciu, situata la cativa kilometri de Cluj, a inceput sa fie considerata de la o vreme un fel de triunghi romanesc al bermudelor. Fenomenele paranormale întâlnite aici sunt în mod clar evidente, fiind necontestate chiar şi de cei mai sceptici oameni de ştiinţă. Încă din cele mai vechi timpuri, localnicii din jurul pădurii au observat pe propria piele că ceva straniu se întâmplă cu ei sau în jurul lor: senzaţii fizice inexplicabile, observarea unor lumini cu forme şi culori diverse, umbre ciudate, voci şi chipuri umane. Percepută ca o poartă între lumi, pădurea Baciu a rămas multă vreme un subiect tabu, oamenii temându-se să-i calce „pragul” sau să aducă vorba despre ea, considerând-o un loc bântuit de duhuri rele.

Citeşte şi FENOMENE PARANORMALE: Portalul „spre alte lumi” din satul spaniol Ochate

Cercetătorul Adrian Pătruţ, doctor în chimie şi preşedinte al Societăţii Române de Parapsihologie, şi-a dedicat o bună parte din viaţă cercetării fenomenelor stranii din pădurea Baciu, fiind în prezent una dintre cele mai autorizate voci pe subiect. După 30 de ani de cercetări, profesorul susţine că spectrul larg al fenomenelor paranormale întâlnite în Pădurea Baciu nu permite încadrarea lor într-un singur capitol al fenomenologiei paranormale. Structuri imateriale sau materiale de forme diverse care apar în faţa ochilor curioşilor, în miez de noapte sau în plină zi, fluctuaţii ale câmpului electromagnetic, emisii infrasunet sau urme neobişnuite apărute pe sol reprezintă doar o parte din „spectacolul” pe care pădurea îl oferă cu generozitate călătorului mai mult sau mai puţin avizat. Oamenii care trec accidental prin anumite zone ale pădurii, considerate de iniţiaţi adevărate porţi de trecere în alte lumi, se plâng de arsuri de piele, anxietate, stare de leşin, sete excesivă, iritaţii, dureri de cap. Aici şi plantele par afectate de misterele pădurii, vegetaţia prezentând pe alocuri forme de deshidratare, arsuri şi necroze ale tulpinilor şi frunzelor.

Probabil ca oricat ar avansa cercetarea stiintifica, vor ramane mereu niste fisuri in real pe unde vor patrunde, cel putin pentru cei care vor sa le perceapa, informatii care vor contrazice ratiunea. Poate ca aceste zone de umbra, in care fantezia se poate ascunde, sunt necesare pentru satisfacerea unei nevoi profund umane: nevoia de miracol.

Citeşte şi ROMÂNIA MISTICĂ. Povestea fantomei de la Conacul Bellu, din Urlaţi