Locuri de muncă plătite cu 10.000 lei pe lună. „Creativitatea, munca in echipa si acceptarea diversitatii vor conta enorm in urmatorii zece ani”

Piața muncii este într-o continuă schimbare. Ca sa fii sigur ca nu vei ramane fara job si ca vei fi platit bine pe viitor, trebuie sa tii cont de faptul ca firmele vor cauta întotdeauna oameni creativi si capabili sa duca la bun sfarsit proiecte in echipa.

23 feb. 2024, 11:41
Locuri de muncă plătite cu 10.000 lei pe lună. „Creativitatea, munca in echipa si acceptarea diversitatii vor conta enorm in urmatorii zece ani”
Salarii mai mari cu 50% pentru această categorie de români! Proiectul de ulrimă oră anunțat de Ministerul finanțelor

Specialistii în servicii financiare, IT si HR sunt la mare căutare în această perioadă. Iar salariile oferite acestora lună de lună sunt generoase, pe măsura căutării.

Analizand ofertele de locuri de muncă de pe platformele de angajari din Romania, se poate observa ca specialistii în domeniul financiar sunt platiti cu zeci de mii de lei net pe lună, potrivit manager.ro.

Citește și: Săptămâna de lucru de patru zile, un succes în Marea Britanie, eşec total în Ungaria

La mare căutare sunt și expertii in inteligenta artificiala si securitatea cibernetica. Vedem cu totii cum inteligenta artificiala ia amploare si se integreaza tot mai mult in viata noastra profesionala si personala. Pana in 2030 peste 60% dintre necesitatile joburilor viitoare se vor concentra pe competente soft, conform unei analize realizata de Asociatia Business Service Leaders in Romania (ABSL). Persoanele care vor avea competente digitale isi vor găsi mai usor loc pe piata muncii, obtinand salarii de mii de euro, cu mult peste cele din alte industrii, cum ar fi cea a ospitalitatii (HoReCa), unde venitul mediu pe lună de-abia ajunge la 2.500 – 3.000 de lei net.

Citește și: Greşeala care-i poate costa scump pe angajaţi. De ce nu e bine să arunci fluturaşii de salariu

„Creativitatea, munca in echipa si acceptarea diversitatii vor conta enorm in urmatorii zece ani, la fel ca si empatia pentru cei din jur. De asemenea, potrivit expertilor, pentru a avea acces la un loc de munca bine platit, candidatii vor trebui sa aiba un plan de dezvoltare profesionala bine conturat, pe care sa se axeze si pe care sa il exprime, o buna cunoastere a organizatiei si a culturii acesteia, dar si a industriei si nu in ultimul rand increderea in sine”, spune Cristian Cilibiu, reprezentant al ABSL.