Locuri pe care trebuie să le eviți în avion: „Vei avea de-a face cu zgomote, mirosuri și oameni care stau la coadă”

Pentru a avea o călătorie plăcută, mai ales dacă aceasta va dura foarte mult, trebuie să știți cum să vă alegeți locul potrivit în avion.

09 nov. 2022, 08:46
Locuri pe care trebuie să le eviți în avion: „Vei avea de-a face cu zgomote, mirosuri și oameni care stau la coadă”

Alegerea scaunului potrivit în avion este un factor important în timpul unui zbor, mai ales atunci când este vorba de o călătorie lungă, potrivit smarttravel.com.

Locurile mai puțin bune pot fi identificate cu ușurință, pentru a fi evitate, și există trucuri pentru a nu mai fi nevoit să le folosești vreodată.

„Cele mai proaste locuri sunt în general pe ultimul rând al avionului. Au o înclinare limitată, iar apropierea de toaletă și bucătărie va fi deranjantă deoarece veți avea de-a face cu zgomote, mirosuri, oameni care stau la coadă pentru a folosi toaleta, plus echipajul de zbor, care va deschide și închide frecvent compartimentele de depozitare.

În plus, ferestrele lipsesc de multe ori de la aceste scaune și veți simți puțin mai mult turbulențele în partea din spate a avionului”, explică David Duff, specialist la SeatGuru.

Citește și: Un avion s-a prăbușit în Lacul Victoria, fix când se pregătea de aterizare. Sunt cel puțin 19 morți și zeci de răniți

Cei care stau pe rândul din spate vor fi, de asemenea, ultimii care coboară din avion, situație care poate fi, de multe ori, neplăcută.

„Nici scaunele amplasate în fața unui rând de ieșire nu sunt ideale deoarece au, de asemena, înclinare limitată. Cele mai râvnite locuri sunt cele din rândul de ieșire, care au de obicei un spațiu suplimentar la picioare. Totuși, scaunele care sunt cele mai apropiate de ușa de ieșire tind să fie cele mai friguroase”, potrivit lui Duff.

Cei care aleg scaunele cu perete în față vor avea un dezavantaj: nu vor mai beneficia de locul de depozitare de sub scaunul din față.

Când planificați o călătorie, trebuie să vă informați dacă compania aeriană percepe taxă pentru alegerea locului. Majoritatea companiilor percep o taxă pentru alegerea scaunului din avion, în special pentru cele mai solicitate, precum cele de la ieșire sau cele cu spațiu suplimentar penru picioare.

Citește și: Daniel Buzdugan a dat ”o fugă în pustietate” să vadă cum trăiesc călugării. Cine l-a însoțit în călătorie, pe matinalul de la ZU