Londonez condamnat la închisoare cu suspendare fiindcă a șantajat compania Apple

Un londonez, în vârstă de 22 de ani, a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare fiindcă a șantajat compania americană Apple, informează BBC. „Când ai putere pe internet este ca celebritatea şi toată lumea te respectă”, le-a spus el anchetatorilor.

RomaniaTV.net
27 dec. 2019, 12:52
Londonez condamnat la închisoare cu suspendare fiindcă a șantajat compania Apple

Kerem Albayrak a primit doi ani de închisoare cu suspendare pentru că ancheta desfășurată a evidențiat faptul că acțiunile sale nu au compromis sistemele Apple. Chiar dacă a primit anii de închisoare cu suspendare, Albayrak va purta 6 luni un sistem de monitorizare şi va fi obligat să efectueze 300 de ore de muncă în folosul comunităţii.

De fapt, londonezul șantajase compania americană susţinând că are acces la 319 milioane de conturi iCloud, pe care le poate şterge dacă Apple nu îi oferă carduri cadou iTunes, în valoare de 100.000 de dolari. În martie 2017, Albayrak a trimis un e-mail echipei de securitate a Apple în care povestea că a reuşit să acceseze milioane de conturi iCloud. Mai mult, el a publicat un videoclip pe YouTube în care părea că accesează două astfel de conturi. El a ameninţat că va vinde informaţii obţinute şi că va reseta conturile dacă Apple nu îi dă cardurile cadou cerute. Inițial ceruse 75.000 de dolari în cripto-monede, dar mai târziu a crescut valoarea la 100.000 de dolari.

Tânărul a fost ridicat din propria casă, la circa 2 săptămâni după ce a trimis mesajul de ameninţare.

National Crime Agency din Marea Britanie a descoperit că Albayrak a adunat adrese de e-mail şi parole de la alte servicii care au fost în trecut expuse un atacuri informatice. Ulterior a verificat dacă acestea se potriveau conturilor de iCloud. Acest tip de atac cibernetic poartă numele credential stuffing.


Citește și:

Apple îţi dă bani pentru a-ţi recicla iPhone-ul