Londra, din nou sub teroare: Un pachet suspect a închis o zonă întreagă

O alertă de securitate s-a declanţat, vineri, la Londra, în apropiere de Turnul Gherkin, unde s-a descoperit unpachet suspect. Oamenii au fost evacuaţi din zonă, iar poliţia face cercetări.

RomaniaTV.net
23 mart. 2018, 10:58
Londra, din nou sub teroare: Un pachet suspect a închis o zonă întreagă

Autorităţile britanice au anunţat vineri că zona din jurul Turnului Gherkin a fost izolată, după ce au fost anunţaţi că a fost găsit un pachet suspect în centrul Londrei, informează site-ul agenţiei Reuters.
 „Am izolat întreaga zonă St Mary Axe din cauză raportării unui pachet suspect (o cutie), găsit la ora locală 8.56 (ora României, 10.56)”, au anunţat autorităţile printr-o postare pe platforma online Twitter.

„Am rugat oamenii să evite zona în timp ce încercăm să evităm un incident şi le cerem oamenilor aflaţi în clădirile din apropiere să urmeze procedurile interne”, au adăugat autorităţile, informează Mediafax

 Zona din jurul Turnului Gherkin, aflată în centrul Londrei, a fost verificată, iar perimetrul de securitate a fost desfiinţat, după ce autorităţile britanice au anunţat că pachetul depistat nu era periculos, informează site-ul tabloidului Daily Star.

Fotografiile de la faţa locului au arătat că a fost trimis un dispozitiv special care să verifice pachetul. Martorii au anunţat că la scurt timp pachetul a fost detonat de poliţişti, adăugând că obiectul din cutie părea să fie un cuptor cu microunde, potrivit Mediafax.

În urmă cu o oră, poliţia anunţase depistarea unui pachet suspect în centrul Londrei, în apropierea Turnului Gherkin.