Londra îi cere EXPLICAŢII URGENTE Madridului pentru că a deschis o VALIZĂ DIPLOMATICĂ

Publicat: Marţi, 26 Noiembrie 2013 21:50 // Actualizat: Marţi, 26 Noiembrie 2013 21:50 // Sursa: romaniatv.net

Londra a protestat marţi faţă de deschiderea unei valize a unui diplomat britanic de către vameşi spanioli, la frontiera cu Gibraltarul, şi a solicitat "explicaţii urgente" Madridului.

"Valizele diplomatice sunt inviolabile", a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe britanic pe tema acestui incident care a avut loc vineri, într-un context de tensiuni bilaterale, şi pe care l-a calificat drept o "încălcare gravă a Convenţiei de la Viena privind relaţiile diplomatice".

"Luăm foarte în serios orice încălcare a Protocolului privind conrespondenţa oficială şi valizele diplomatice. Am cerut autorităţilor spaniole să verifice ceea ce s-a întâmplat şi să acţioneze astfel încât acest lucru să nu se repete", a adăugat Ministerul britanic de Externe.

Londra va reflecta la "acţiuni suplimentare, în funcţie de aceste explicaţii", a adăugat aceeaşi sursă, precizând că Ambasada Marii Britanii la Madrid este cea care a protestat în mod oficial pe lângă Ministerul spaniol de Externe.Incidentul a fost dezvăluit marţi de către publicaţia Gibraltar Chronicle, potrivit căreia valiza diplomatică a fost deschisă la frontieră, la intrarea în Spania.

Diferendul bilateral, vechi de trei secole, dintre cele două state ale Uniunii Europene s-a aflat la originea unor fricţiuni diplomatice toată vara.

În urmă cu o săptămână, Marea Britanie a acuzat Spania de provocare, prin trimiterea unei nave oceanografice în "apele teritoriale britanice", în largul Gibraltarului.

Londra evoca "o încălcare a Convenţiei ONU privind dreptul mării" şi l-a convocat pe ambasadorul Federico Trillo la sediul Foreign Office, pentru a-i prezenta nemulţumirea Guvernului britanic.

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
26 nov 23:24
Răspunde | Votează email 0 email
Http://SmartUrl.it/RoML

Esti Pasionat de Fotbal ? ... intra Aici: Http://SmartUrl.it/RoML Faci cont, creeaza-ti propria ta echipa de fotbal si dueleaza-te jucand gratuit cu alti Manageri din intreaga lume pentru a castiga Titlul, Cupa, Europa League (SC), chiar Trofeul UEFA Champions League (MLCL)! Poti castiga Bani, Telefoane, Trofee, Diplome, Cadouri surpriza, etc!

Http://SmartUrl.it/RoML

(Pentru a accesa Link-ul incearca urmatorii pasi: Selecteaza link-ul, Click dreapta, Deschide Legatura ori Accesati sau Copiaza link-ul, da paste sus la bara de navigare si Enter) Manager de Fotbal Gratuit AICI:

Http://SmartUrl.it/RoML
26 nov 22:00
... Londra a protestat marţi faţă de deschiderea unei valize a unui diplomat...
1
EUR
4.8698
RON
30 Sep
noapte 12 °
zi 18 °
Ultimele joburi adaugate
24 H