Londra îi sfătuieşte pe turiştii britanici să părăsească Tunisia: Un nou atac terorist este FOARTE PROBABIL

Ministerul Afacerilor Externe al Marii Britanii le-a recomandat joi turiștilor britanici să părăsească Tunisia și a descurajat orice călătorie 'neesențială' în această țară, calificând drept insuficiente măsurile luate de autoritățile tunisiene în fața 'puternicei amenințări teroriste', informează AFP, citată de Agerpres. 

RomaniaTV.net
09 iul. 2015, 19:32
Londra îi sfătuieşte pe turiştii britanici să părăsească Tunisia: Un nou atac terorist este FOARTE PROBABIL

Estimând că ‘un nou atac terorist este foarte probabil’, Foreign Office nu consideră că ‘măsurile puse în aplicare (de guvernul tunisian) sunt suficiente pentru a-i proteja în prezent pe turiștii britanici’, a subliniat ministerul, la două săptămâni după sângerosul atac care a avut loc la Port El Kantaoui, atac soldat cu moartea a 38 de persoane, dintre care 30 turiști britanici.

În consecință, Ministerul Afacerilor Externe al Marii Britanii descurajează orice călătorie pe muntele Chaambi și în mai multe locuri de la frontiera cu Algeria, precum și de-a lungul frontierei cu Libia. În restul țării, ministerul descurajează orice călătorie ‘neesențială’, potrivit Agerpres.

‘Dacă sunteți în Tunisia și nu aveți un motiv esențial să rămâneți acolo, ar trebui să plecați’, afirmă noile recomandări pentru turiști, publicate pe site-ul ministerului. Acestea precizează că zboruri vor fi puse în funcțiune de către operatori de turism pentru a organiza plecarea clienților lor.

Citeşte şi Stare de URGENŢĂ în Tusnisia, de teama unor noi atentate

Tunisia a proclamat la 4 iulie starea de urgență pentru 30 de zile, pentru a preveni noi atentate teroriste.

‘Autoritățile tunisiene au întărit măsurile de securitate, însă au recunoscut recent limitele capacității lor de a face față actualei amenințări teroriste’, punctează Foreign Office.

În 26 iunie, un tunisian de 23 de ani, identificat de autorități ca fiind studentul Seifeddine Rezgui, a deschis focul asupra unor turiști pe plajă și la piscinele unui hotel din Port El Kantaoui, lângă Sousse. Acest atac a fost revendicat de gruparea Statul Islamic (SI), la fel ca cel în care au fost uciși 21 de turiști și un polițist tunisian, în 18 martie, la muzeul Bardo din Tunis.