Londra se teme de un focar de poliomielită! Toți copiii între 1 și 9 ani vor fi vaccinați împotriva bolii considerate disparută de acum zeci de ani!

Copiii cu vârste cuprinse între unu și nouă ani care locuiesc în Londra vor fi vaccinați împotriva poliomielitei, asta după ce virusul a fost detectat în apele reziduale.

12 aug. 2022, 08:48
Londra se teme de un focar de poliomielită! Toți copiii între 1 și 9 ani vor fi vaccinați împotriva bolii considerate disparută de acum zeci de ani!

Virusul a fost găsit de 116 ori în apele reziduale din Londra începând cu luna februarie, acesta este extrem de periculos și poate provoca paralizie, transmite BBC.

Aproape un milion de copii vor primi vaccinul, inclusiv cei care sunt deja la zi cu vaccinurile.

Părinții și îngrijitorii vor fi contactați de medicul de familie în cursul lunii următoare.

Citește și  Adrian Marinescu rupe tăcerea despre valul 7 al pandemiei: „Noul vaccin Covid nu va opri transmiterea virusului”

Poliomielita este considerată o boală a trecutului în Marea Britanie, după ce întreaga Europă a fost declarată liberă de poliomielită în 2003.

Alarma a fost trasă pentru prima dată în luna iunie, după o serie de teste efectuate la stația de epurare Beckton, care deservește nordul și estul Londrei. De atunci, analizele mai detaliate ale sistemului de canalizare au găsit virusul în mai multe zone.

Agenția britanică de securitate sanitară (UKHSA) afirmă că analiza genetică a probelor sugerează că răspândirea virusului „a depășit o rețea apropiată de câteva persoane”.

O reuniune a experților guvernamentali în vaccinuri – Comitetul comun pentru vaccinare și imunizare – a recomandat o campanie rapidă de rapel pentru copiii cu vârste cuprinse între un an și nouă ani.
Obiectivul este dublu. În primul rând, reducerea riscului ca un copil să contracteze virusul și să rămână paralizat și, totodată, creșterea nivelului de imunitate, astfel încât virusul să se răspândească mai greu.

„Toți copiii cu vârste cuprinse între unu și nouă ani din Londra trebuie să primească acum o doză de vaccin antipoliomielitic – fie că este vorba de o doză suplimentară de rapel sau doar pentru a se pune la zi cu vaccinările de rutină”, a declarat Dr. Vanessa Saliba, epidemiolog consultant la UKHSA.

Aceasta a declarat că riscul pentru majoritatea populației care este vaccinată rămâne „scăzut”, dar a spus că este „vital” ca părinții să se asigure că copiii lor sunt complet vaccinați.
Între una din 100 și una din 1.000 de persoane dezvoltă paralizie după ce au contractat poliomielită, majoritatea cazurilor fiind înregistrate la copiii mici.
Copiilor li se va oferi vaccinul inactivat – care conține un virus „mort” și nu prezintă niciun risc de răspândire. Aceasta este forma de vaccin antipoliomielitic pe care Marea Britanie o folosește încă din 2004.

Citește și Primul deces provocat de vaccinul COVID, în Africa de Sud, a fost confirmat de autorități