LOTERIA BONURILOR FISCALE: Puţini câştigători la ultima extragere

LOTERIA BONURILOR FISCALE: Bonurile fiscale de 509 lei din data de 1 iunie sunt câştigătoare la loteria organizată de Ministerul Finanţelor. Suma e destul de mare şi răreşte numărul norocoşilor. Regulamentul spune că premiul de 1 milion de lei se împarte la cel mult 100 de câştigători.
Alina Costache
21 iul. 2015, 04:23
LOTERIA BONURILOR FISCALE: Puţini câştigători la ultima extragere

LOTERIA BONURILOR FISCALE: Deşi mii de români şi-au făcut vise aşteptând noua extragere, la administraţiile fiscale bate vântul. Sunt doar 27 de posibili câştigători care au făcut cumpărături cu cardul VISA care ar putea împărţi premiul pus la bătaie de Ministerul Finanţelor.

Ulei, zahăr, portocale – numai alimente sunt într-un coş în valoare de 509 lei şi 62 de bani şi care îi poate aduce unui român minimum 10.000 de lei, asta dacă a păstrat bonul de la casa de marcat şi dacă îl depune la administraţia fiscală de care aparţine.

LOTERIA BONURILOR FISCALE: Ce faci dacă ai un bon câştigător

O sumă nu tocmai mică, ţinând cont că la primele extrageri valoarea bonului câştigător a fost pe placul românilor. Un alt client şi-a cumpărat ulei, zahăr şi cafea. Valoarea bonului îi poate aduce şi lui cel puţin 10 mii de lei. 7 clienţi ai unui singur hypermarket se pot îmbogăţi dacă au păstrat bonurile de la casele de marcat.

30 de zile au la dispoziţie să şi depună documentele la administraţiile fiscale de care aparţin. Pe lângă bonul fiscal câştigător în original, trebuie să aibă copia actului de identitate şi o cerere descărcată de pe site-ul Finanţelor. După centralizare, dacă numărul bonurilor cu noroc e mai mare de 100, va fi organizată cea de-a doua extragere. Pentru bonurile din luna iulie, extragerea se va face pe 16 august. 

Duminică a avut loc prima extragere lunară a Loteriei bonurilor fiscale, aferentă bonurilor din iunie, în studioul TV al Loteriei Române, şi ulterior vor fi desemnaţi maximum 100 de câştigători, printr-o altă extragere, fondul de premiere fiind tot de un milion de lei.

Ca şi în cazul ultimei extrageri ocazionale desfăşurate în cadrul Loteriei bonurilor fiscale, selecţia câştigătorilor va fi realizată în două etape.

Duminică, Loteria Română a organizat extragerea din urne a bilelor care desemnează ziua şi valoarea bonurilor câştigătoare în prima etapă de selecţie. După centralizarea bonurilor câştigătoare, dacă numărul acestora este mai mare de 100, va fi organizată cea de a doua extragere, pentru determinarea a maximum 100 de bonuri câştigătoare.

Rezultatele vor fi postate pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice, al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) şi al CN Loteria Română (CNLR), pentru o perioadă de minimum 30 de zile.

La extragere participă toate bonurile fiscale emise în perioada 1-30 iunie, fără a fi necesară înregistrarea prealabilă a acestora într-o bază de date.

Cei care au bonuri câştigătoare trebuie să depună cererile de revendicare în maxim 30 de zile de la extragere, începând chiar cu ziua următoare acesteia, cu bonului fiscal câştigător în original, alături de copia actului de identitate şi de o cerere, la orice administraţie fiscală din structura ANAF.

Un bon fiscal este considerat câştigător doar dacă îndeplineşte cumulativ condiţiile prevăzute de lege, având înscrise elementele obligatorii care arată că a fost emis cu un aparat de marcat fiscalizat (de exemplu: logotipul şi seria fiscală ale aparatului de marcat electronic fiscal, data şi ora emiterii precum şi numărul de ordine).

Fiecare unitate teritorială ANAF, la care se depun bonurile fiscale câştigătoare în prima etapă de selecţie, va elibera o copie a acestora cu menţiunea „conform cu originalul”, pe care va fi scris numărul unic de înregistrare.

Pentru asigurarea transparenţei, lista cu numerele unice de înregistrare ale cererilor de revendicare va fi publicată pe site-urile MFP şi ANAF.

În situaţia în care, după finalizarea perioadei de depunere a cererilor de revendicare, lista centralizatoare cuprinde cel mult 100 de cereri, premiul de 1 milion de lei este împărţit persoanelor care le-au depus, după verificarea autenticităţii bonurilor câştigătoare.

În cazul realizării celei de a doua etape de selecţie în cadrul Loteriei bonurilor fiscale, va fi extras un număr din lista numerelor unice de înregistrare acordate bonurilor pentru care au fost revendicate premii. Şi această extragere va fi realizată cu urnele CNLR şi va fi televizată, organizarea acesteia urmând să fie anunţată ulterior.

După stabilirea celor 100 de bonuri fiscale câştigătoare, acestea vor fi centralizate şi transmise în termen de două zile către ANAF în vederea încărcării rezultatelor în „Baza de date privind Loteria bonurilor fiscale”, respectiv pentru verificarea autenticităţii bonurilor fiscale câştigătoare de către Direcţia Generală Antifraudă Fiscală, prin direcţiile regionale antifraudă fiscală.

Pentru bonurile din iulie, extragerea Loteriei se va organiza la 16 august.

Pană în prezent au avut loc trei extrageri la Loteria Fiscală, dintre care două ocazionale şi una lunară (cea din 19 iulie).

Finanţele au plătit la 13 iulie premiile pentru prima Loterie Fiscală, respectiv câte 56 de lei pentru 17.837 bonuri, după ce au respins 313 cereri care nu îndeplineau condiţiile, iar alte 65 de bonuri au fost invalidate, Fiscul suspectând fraude.

Loteria Bonurilor Fiscale. Câștigătorii Loteriei bonurilor fiscale pentru luna iunie au fost anunțați ieri.

Pentru a vă numără printre câștigătorii extragerii trebuie să dețineți un bon cu o valoare de 509 lei care să fi fost emis în data de 1 iunie.

Loteria Bonurilor Fiscale. Cel mult 100 de câștigători

Cu toate că este greu de crezut că vor fi mai mult de 100 de bonuri câștigătoare la această extragere, dacă lucrul acesta se va întâmpla, va fi organizată o a doua extragere pentru alegerea celor 100 de bonuri câștigătoare.

 

Regulamentul Loteriei bonurilor fiscale a fost modificat după ce, la extragerea din aprilie, au fost aproape 18.000 de bonuri câștigătoare, iar deținătorii lor au câștigat doar 56 de lei.

Acum, premiul minim posibil este de 10.000 de lei.

Pentru a beneficia de premiu, cei care dețin bonurile emise în data câștigătoare cu suma desemnată în urma loteriei au 30 de zile la dispoziție, începând de astăzi, pentru a depune bonul fiscal în original, alături de copia actului de identitate și o cerere la orice administrație fiscală din structura ANAF.

De aici, deținătorul bonului va primi o copie a acestuia, cu mențiunea conform cu originalul, pe care se înscrie un număr de înregistrare. Lista cu numerele de înregistrare poate fi consultată pe site-urile ANAF și Ministerului Finanțelor Publice (MFP).

Lista finală a câștigătorilor poate fi verificată tot pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice.

Loteria Bonurilor Fiscale. Când are loc următoarea extragere

Pentru luna iulie, extragerea Loteriei bonurilor fiscale va fi organizată în 16 august.

Pană în prezent au avut loc trei extrageri, dintre care două ocazionale şi una lunară (cea din 19 iulie).

Ministerul Finanțelor Publice a plătit în 13 iulie premiile pentru prima Loterie a Bonurilor Fiscale, respectiv câte 56 de lei pentru 17.837 bonuri, după ce au respins 313 cereri care nu îndeplineau condițiile.

Mai mult, alte 65 de bonuri au fost invalidate, după ce Fiscul a descoperit unele fraude.

DailyBusiness
Premierul Ilie Bolojan a anunțat oficial TVA mai mare pentru toți. Guvernul reduce la două cote, una ajunge la 21%
Spynews
Alina Sorescu, profund afectată de o declarație a fostului soț, Alexandru Ciucu. Cât de deranjată a fost cântăreața: „El pleca des”
Bzi.ro
Imagini tulburătoare! Ultima apariție publică a lui Mihai Leu! Cum arăta fostul pugilist
Fanatik.ro
Rezultate Evaluarea Națională 2025. La ce oră se afișează, de fapt, notele pe 3 iulie. Admitere liceu 2025 în urma notelor obținute
Capital.ro
NU se mai eliberează buletin vechi. Decizia MAI pentru românii care schimbă cartea de identitate
Playtech.ro
Ce pensie vei avea după reţinerea CASS dacă acum iei 4.000 de lei? Ce se taxează, de fapt?
DailyBusiness
Guvernul a pus gând rău concediilor bugetarilor. Cine ar urma să mai primească vouchere de vacanță
Adevarul
„Legat de motocicletă și târât”. Kievul anchetează o posibilă execuție a unui prizonier de război
wowbiz.ro
Scene sfâșietoare au avut loc la spital, înainte ca Mihai Leu să moară: „Când am intrat la el în rezervă...”
Spynews
Ingredientul de 2 lei pe care trebuie să îl adaugi în cartofii la cuptor pentru a fi crocanți la exterior. Bucătarii profesioniști folosesc acest truc
Spynews
Cod galben de caniculă în România! 15 județe se topesc în orele următoare sub temperaturi extreme | HARTA
Evz.ro
Electrocasnicele care reduc consumul de energie: ce trebuie să știi despre eticheta energetică
Ego.ro
Ion Iliescu NU a purtat niciodată verighetă! Secretele căsniciei cu Nina Iliescu FOTO
Prosport.ro
Gigi Becali şi-a făcut apariția cu mare stil la nunta fiicei lui Gică Hagi! Cum a arătat miliardarul de la FCSB
kanald.ro
Ce se întâmplă cu pensiile și salariile românilor în 2026. Ilie Bolojan a făcut anunțul în urmă cu puțin timp
Cancan.ro
Medicul care l-a tratat pe Mihai Leu, dezvăluiri despre ultimele clipe din viața sportivului: 'În final, a cedat și inima' 😢
Playsport.ro
Dacă ai mașina fabricată înainte de 2019, ar putea avea defecțiuni grave. Ce trebuie să faci rapid, conform RAR
Capital.ro
TAXĂ suplimentară în România. Se introduce în toată țara. Premierul a anunțat personal: De la 1 ianuarie
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. Milionarul a petrecut noaptea cu o blondă, înainte să anunțe despărțirea de soție. S-a aflat cine e misterioasa femeie
stirilekanald.ro
Andreea s-a sinucis la doar 13 ani. Unchiul ei a găsit-o cu ștreangul de gât într-o pădure lângă casă: "S-ar fi certat cu prietenul ei"
Încep concedierile în rândul bugetarilor! Lista instituțiilor care vor reduce drastic personalul în perioada următoare
MediaFlux
Ordin la Casa de Pensii! Se schimbă calculul la vechimea în muncă
Shtiu.ro
CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Aparatul bugetar administrativ în România: instituţii, evoluţie şi recomandări