LOTERIA BONURILOR FISCALE: Puţini câştigători la ultima extragere

LOTERIA BONURILOR FISCALE: Bonurile fiscale de 509 lei din data de 1 iunie sunt câştigătoare la loteria organizată de Ministerul Finanţelor. Suma e destul de mare şi răreşte numărul norocoşilor. Regulamentul spune că premiul de 1 milion de lei se împarte la cel mult 100 de câştigători.

21 iul. 2015, 04:23
LOTERIA BONURILOR FISCALE: Puţini câştigători la ultima extragere

LOTERIA BONURILOR FISCALE: Deşi mii de români şi-au făcut vise aşteptând noua extragere, la administraţiile fiscale bate vântul. Sunt doar 27 de posibili câştigători care au făcut cumpărături cu cardul VISA care ar putea împărţi premiul pus la bătaie de Ministerul Finanţelor.

Ulei, zahăr, portocale – numai alimente sunt într-un coş în valoare de 509 lei şi 62 de bani şi care îi poate aduce unui român minimum 10.000 de lei, asta dacă a păstrat bonul de la casa de marcat şi dacă îl depune la administraţia fiscală de care aparţine.

LOTERIA BONURILOR FISCALE: Ce faci dacă ai un bon câştigător

O sumă nu tocmai mică, ţinând cont că la primele extrageri valoarea bonului câştigător a fost pe placul românilor. Un alt client şi-a cumpărat ulei, zahăr şi cafea. Valoarea bonului îi poate aduce şi lui cel puţin 10 mii de lei. 7 clienţi ai unui singur hypermarket se pot îmbogăţi dacă au păstrat bonurile de la casele de marcat.

30 de zile au la dispoziţie să şi depună documentele la administraţiile fiscale de care aparţin. Pe lângă bonul fiscal câştigător în original, trebuie să aibă copia actului de identitate şi o cerere descărcată de pe site-ul Finanţelor. După centralizare, dacă numărul bonurilor cu noroc e mai mare de 100, va fi organizată cea de-a doua extragere. Pentru bonurile din luna iulie, extragerea se va face pe 16 august. 

Duminică a avut loc prima extragere lunară a Loteriei bonurilor fiscale, aferentă bonurilor din iunie, în studioul TV al Loteriei Române, şi ulterior vor fi desemnaţi maximum 100 de câştigători, printr-o altă extragere, fondul de premiere fiind tot de un milion de lei.

Ca şi în cazul ultimei extrageri ocazionale desfăşurate în cadrul Loteriei bonurilor fiscale, selecţia câştigătorilor va fi realizată în două etape.

Duminică, Loteria Română a organizat extragerea din urne a bilelor care desemnează ziua şi valoarea bonurilor câştigătoare în prima etapă de selecţie. După centralizarea bonurilor câştigătoare, dacă numărul acestora este mai mare de 100, va fi organizată cea de a doua extragere, pentru determinarea a maximum 100 de bonuri câştigătoare.

Rezultatele vor fi postate pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice, al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) şi al CN Loteria Română (CNLR), pentru o perioadă de minimum 30 de zile.

La extragere participă toate bonurile fiscale emise în perioada 1-30 iunie, fără a fi necesară înregistrarea prealabilă a acestora într-o bază de date.

Cei care au bonuri câştigătoare trebuie să depună cererile de revendicare în maxim 30 de zile de la extragere, începând chiar cu ziua următoare acesteia, cu bonului fiscal câştigător în original, alături de copia actului de identitate şi de o cerere, la orice administraţie fiscală din structura ANAF.

Un bon fiscal este considerat câştigător doar dacă îndeplineşte cumulativ condiţiile prevăzute de lege, având înscrise elementele obligatorii care arată că a fost emis cu un aparat de marcat fiscalizat (de exemplu: logotipul şi seria fiscală ale aparatului de marcat electronic fiscal, data şi ora emiterii precum şi numărul de ordine).

Fiecare unitate teritorială ANAF, la care se depun bonurile fiscale câştigătoare în prima etapă de selecţie, va elibera o copie a acestora cu menţiunea „conform cu originalul”, pe care va fi scris numărul unic de înregistrare.

Pentru asigurarea transparenţei, lista cu numerele unice de înregistrare ale cererilor de revendicare va fi publicată pe site-urile MFP şi ANAF.

În situaţia în care, după finalizarea perioadei de depunere a cererilor de revendicare, lista centralizatoare cuprinde cel mult 100 de cereri, premiul de 1 milion de lei este împărţit persoanelor care le-au depus, după verificarea autenticităţii bonurilor câştigătoare.

În cazul realizării celei de a doua etape de selecţie în cadrul Loteriei bonurilor fiscale, va fi extras un număr din lista numerelor unice de înregistrare acordate bonurilor pentru care au fost revendicate premii. Şi această extragere va fi realizată cu urnele CNLR şi va fi televizată, organizarea acesteia urmând să fie anunţată ulterior.

După stabilirea celor 100 de bonuri fiscale câştigătoare, acestea vor fi centralizate şi transmise în termen de două zile către ANAF în vederea încărcării rezultatelor în „Baza de date privind Loteria bonurilor fiscale”, respectiv pentru verificarea autenticităţii bonurilor fiscale câştigătoare de către Direcţia Generală Antifraudă Fiscală, prin direcţiile regionale antifraudă fiscală.

Pentru bonurile din iulie, extragerea Loteriei se va organiza la 16 august.

Pană în prezent au avut loc trei extrageri la Loteria Fiscală, dintre care două ocazionale şi una lunară (cea din 19 iulie).

Finanţele au plătit la 13 iulie premiile pentru prima Loterie Fiscală, respectiv câte 56 de lei pentru 17.837 bonuri, după ce au respins 313 cereri care nu îndeplineau condiţiile, iar alte 65 de bonuri au fost invalidate, Fiscul suspectând fraude.

Loteria Bonurilor Fiscale. Câștigătorii Loteriei bonurilor fiscale pentru luna iunie au fost anunțați ieri.

Pentru a vă numără printre câștigătorii extragerii trebuie să dețineți un bon cu o valoare de 509 lei care să fi fost emis în data de 1 iunie.

Loteria Bonurilor Fiscale. Cel mult 100 de câștigători

Cu toate că este greu de crezut că vor fi mai mult de 100 de bonuri câștigătoare la această extragere, dacă lucrul acesta se va întâmpla, va fi organizată o a doua extragere pentru alegerea celor 100 de bonuri câștigătoare.

 

Regulamentul Loteriei bonurilor fiscale a fost modificat după ce, la extragerea din aprilie, au fost aproape 18.000 de bonuri câștigătoare, iar deținătorii lor au câștigat doar 56 de lei.

Acum, premiul minim posibil este de 10.000 de lei.

Pentru a beneficia de premiu, cei care dețin bonurile emise în data câștigătoare cu suma desemnată în urma loteriei au 30 de zile la dispoziție, începând de astăzi, pentru a depune bonul fiscal în original, alături de copia actului de identitate și o cerere la orice administrație fiscală din structura ANAF.

De aici, deținătorul bonului va primi o copie a acestuia, cu mențiunea conform cu originalul, pe care se înscrie un număr de înregistrare. Lista cu numerele de înregistrare poate fi consultată pe site-urile ANAF și Ministerului Finanțelor Publice (MFP).

Lista finală a câștigătorilor poate fi verificată tot pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice.

Loteria Bonurilor Fiscale. Când are loc următoarea extragere

Pentru luna iulie, extragerea Loteriei bonurilor fiscale va fi organizată în 16 august.

Pană în prezent au avut loc trei extrageri, dintre care două ocazionale şi una lunară (cea din 19 iulie).

Ministerul Finanțelor Publice a plătit în 13 iulie premiile pentru prima Loterie a Bonurilor Fiscale, respectiv câte 56 de lei pentru 17.837 bonuri, după ce au respins 313 cereri care nu îndeplineau condițiile.

Mai mult, alte 65 de bonuri au fost invalidate, după ce Fiscul a descoperit unele fraude.