Loțiunile de protecție solară, interzise pe aceste plaje. Turiştii trebuie să renunţe la ele dacă vor să intre în ape!

Loțiunile de protecție solară au fost interzise cu desăvârşire turiştilor care vor să facă baie în apele protejate din Thailanda.

04 aug. 2021, 23:29
Loțiunile de protecție solară, interzise pe aceste plaje. Turiştii trebuie să renunţe la ele dacă vor să intre în ape!

Loțiunile de protecție solară, interzise pe aceste plaje. Thailanda a interzis protecțiile solare care dăunează coralilor în toate parcurile marine naționale. Conform BBC, există motive tot mai întemeiate de îngrijorare că loțiunile de protecție solară ale turiștilor dăunează vietăților care cresc foarte, foarte greu.

Loțiunile de protecție solară, interzise pe aceste plaje. Turiştii trebuie să renunţe la ele dacă vor să intre în ape!

Departamentul pentru conservare din Thailanda a spus că patru ingrediente găsite de obicei în aceste loțiuni distrug larvele corale, obstrucționează reproducerea lor și duce la pierderea culorilor recifurilor. Oricine încalcă aceste prevederi legale va fi amendat cu echivalentul a 2.500 euro. Totuși, nu se știe cum va fi totuși aplicată legea.

Loțiunile interzise conțin oxibenzonă, octinoxat, enzacamină sau butilparaben. Interdicții similare au fost aplicate în insula Palau din Pacific și statul american Hawai. Este cea mai recentă tentativă a thailandezilor de a-și proteja prețioșii corali de industria turistică. Golful Maya de pe insula Phi Phi Leh a fost închis din 2018 după ce mare parte din recifurile de corali a fost distrusă.

În urmă cu aproximativ o lună, mai multe creme de protecţie solară, retrase de pe piaţă. Gigantul farmaceutic Johnson&Johnson retrage de pe piaţă cinci tipuri de cremă pentru protecţie solară Neutrogena şi Aveeno, după ce a fost descoperită, în unele probe, o substanţă chimică ce poate duce la apariţia de cancer, transmite Reuters.

Astfel, Johnson & Johnson a avertizat clienţii să nu folosească spray-urile cu aerosoli Neutrogena Beach Defense, Neutrogena Cool Dry Sport, Neutrogena Invisible Daily, Neutrogena Ultra Sheer şi Aveeno Protect + Refresh.

Citeşte şi: Descoperire şocantă făcut de un laborator. Aproape 80 de produse pentru protecţie solară conţineau o substanţă cancerigenă. Iată lista completă a produselor cu probleme!
Cremele solare Aveeno şi Neutrogena se comercializează şi în România. „Lucrăm să îndepărtăm aceste produse de pe piaţă şi vom oferi despăgubiri clienţilor. Expunerea zilnică la benzenii din aceste creme de protecţie solară, la nivelul descoperit în testele noastre, nu ar trebui să cauzeze probleme de sănătate”, transmite gigantul farmaceutic, potrivit Mediafax.

Citeşte şi: Creme de protecţie solară, retrase de pe piaţă. S-a descoperit o substanţă chimică ce poate produce cancer