Creme de protecţie solară, retrase de pe piaţă. S-a descoperit o substanţă chimică ce poate produce cancer

Creme de protecţie solară, retrase de pe piaţă. Gigantul farmaceutic Johnson&Johnson retrage de pe piaţă cinci tipuri de cremă pentru protecţie solară Neutrogena şi Aveeno, după ce a fost descoperită, în unele probe, o substanţă chimică ce poate duce la apariţia de cancer, transmite Reuters.

15 iul. 2021, 19:06
Creme de protecţie solară, retrase de pe piaţă. S-a descoperit o substanţă chimică ce poate produce cancer
Creme de protecţie solară, retrase de pe piaţă

Creme de protecţie solară, retrase de pe piaţă. Compania a cerut consumatorilor să nu mai folosească produsele, după ce testele interne au indicat prezenţa unor cantităţi mici de benzeni.

Astfel, Johnson & Johnson a avertizat clienţii să nu folosească spray-urile cu aerosoli Neutrogena Beach Defense, Neutrogena Cool Dry Sport, Neutrogena Invisible Daily, Neutrogena Ultra Sheer şi Aveeno Protect + Refresh.

Citeşte şi: Descoperire şocantă făcut de un laborator. Aproape 80 de produse pentru protecţie solară conţineau o substanţă cancerigenă. Iată lista completă a produselor cu probleme!

Creme de protecţie solară, retrase de pe piaţă

Cremele solare Aveeno şi Neutrogena se comercializează şi în România. „Lucrăm să îndepărtăm aceste produse de pe piaţă şi vom oferi despăgubiri clienţilor. Expunerea zilnică la benzenii din aceste creme de protecţie solară, la nivelul descoperit în testele noastre, nu ar trebui să cauzeze probleme de sănătate”, transmite gigantul farmaceutic, potrivit Mediafax.

Benzenii sunt substanţe cu proprietăţi cancerigene, ceea ce înseamnă că ar putea duce la apariţia cancerului, în funcţie de nivelul şi durata expunerii.

Ce fel de protecție solară ar trebui să folosim pe timpul verii

Radiațiile solare sunt extrem de periculoase și e nevoie să acordăm o atenție sporită protecției solare pe care o folosim dacă nu vrem să ajungem la probleme serioase de sănătate.

Dacă vorbim despre radiațiile Infraroșii, acestea sunt responsabile de încălzirea profundă a pielii, inflamație, alterarea dermului. Ele pot accelera îmbătrânirea prematură a pielii.

Totuși, cele mai dăunătoare sunt radiațiile ultraviolete. Ele se împart în radiații UVB – Burning (arderea pielii), cu distrugere de ADN și radiații UVA – Aging (îmbătrânire), cu distrugerea calității dermului prin stres oxidativ și radicali liberi.

Steven Q. Wang, directorul de chirurgie dermatologică și dermatologie la Memorial Sloan Kettering Cancer Center din Basking Ridge, New Jersey, vine cu sfaturi importante legate de ce protecție solară ar trebui să folosim la plajă și în viața de zi cu zi.

Mi-aș dori să am un răspuns scurt și simplu la această întrebare, dar este puțin complicat. În calitate de dermatolog și fotobiolog, am studiat efectele nocive ale radiațiilor ultraviolete (UV) asupra pielii, precum și modalitățile de protejare împotriva acestora.

Lumina ultravioletă este invizibilă pentru oameni deoarece are lungimi de undă mai mici decât lumina pe care o putem vedea. În spectrul UV există două tipuri de raze care pot deteriora ADN-ul din celulele pielii și pot duce la cancer de piele. Este important să vă protejați pielea de ambele tipuri:

-Razele UVB provoacă arsuri solare și joacă un rol cheie în dezvoltarea cancerului de piele. Numărul SPF al unei protecții solare se referă în principal la cantitatea de protecție UVB pe care o oferă.

 -Razele UVA provoacă leziuni ale pielii care duc la îmbătrânirea pielii și la apariția ridurilor. Cele mai scurte lungimi de undă ale razelor UVA contribuie, de asemenea, la arsurile solare. Este important să căutați cuvintele „spectru larg” pe eticheta unui produs, ceea ce înseamnă că are ingrediente care vă pot proteja atât de razele UVA, cât și de razele UVB”.