Lovitură-bombă pe piața de acțiuni! Țiriac a cumpărat în secret o parte din Hidroelectrica: „Este perla României. Imposibil să găseşti ceva mai bun în Europa”. Cât la sută deține acum

Grupul Țiriac a cumpărat un pachet uriaș de acțiuni Hidroelectrica. Este vorba de 5% din comăanie, cumpărați atât direct, cât și indirect. Ion Țiriac Jr. a declarat că este o investiție pe termen lung.

14 iul. 2023, 11:03
Lovitură-bombă pe piața de acțiuni! Țiriac a cumpărat în secret o parte din Hidroelectrica: „Este perla României. Imposibil să găseşti ceva mai bun în Europa”. Cât la sută deține acum
Lovitură-bombă pe piața de acțiuni! Țiriac a cumpărat în secret o parte din Hidroelectrica: „Este perla României. Imposibil să găseşti ceva mai bun în Europa”. Cât la sută deține acum

Bomba anului! Grupul Țiriac a cumpărat 5% din Hidroelectrica, iar Ion Țiriac Jr. afirmă că acesta este o investiție pe termen lung. Acesta a mai afirmat că a ales Hidroelectrica deoarece mereu este în căutarea celor mai bune oportunități și că este de părere că, la acest moment, nu există o opțiune mai bună la nivel european, conform ZF.

Citește și: Cea mai bogată româncă l-a surclasat pe Ion Ţiriac. Investiţie de milioane de euro în Bucureşti: „A fost încă de la început prima alegere”

„Fundaţia Ţiriac şi afiliaţii direcţi caută mereu cele mai bune oportunităţi cu cel mai bun randament şi, totodată, investiţii de viitor care asigură şi o schimbare pozitivă în lume, aşa cum facem şi la donaţii. “Foarte mare” este relativ. Da, probabil suntem grupul care, deocamdată, deţine peste 5% din acţiuni dacă consolidăm direct şi indirect, însă este o investiţie pe termen lung pentru noi şi sper să fie doar un început. Este perla României. Greu, dacă nu imposibil, să găseşti ceva mai bun în Europa în acest moment! Însă investim mult în toate regiunile geografice de peste 30 de ani. Este adevărat însă că, în România, ne interesează pe termen lung să facem parte din această companie. Vedeţi dvs, sunt doar o mână de companii pe mapamond care produc un astfel de debit de energie si Cel de Sus ne-a dat această avere naturală inestimabilă. Cu o producţie de peste 60% din nevoia românilor, şi la hidro poate fi zi, noapte, ploaie vânt sau linişte, apa curge 24 din 24, 365 de zile pe an. Iar randamentul, din punct de vedere economic, este şi va fi uriaş mulţi ani de acum înainte. Consumul de curent creşte vertiginos, an de an şi cu electrificarea din ultimii ani şi planul 2030 am putea, ca ţară, să fim extrem de importanţi regional.”, a declarat Ion Țiriac Jr.

Ion Țiriac jr. a fost întrebat dacă plănuiește să se implice în mod direct în conducere, însă acesta a mărturisit că nu vrea să amestece politicul cu privatul.

„Nu amestecăm politicul cu privatul. Nu am făcut-o 35 de ani, nu începem astăzi. Fundaţia a realizat 65 de afaceri de succes şi toate au fost private. Acest plasament este unul pasiv care ne va da 10-12% pe an dividende la euro, plus creşterea naturală a activului. Şi, dacă guvernul ar face 2-3 paşi simpli, compania ar putea creşte mult mai accelerat. Haideţi să o luăm ca pe un business. Astăzi faci cca 1 miliard de euro profit care merge la bugetul de stat. Foarte frumos. Ce aţi spune dacă s-ar dubla în maxim 5 ani? Asta aş face eu cu oricare business. O să fac o cerere să mă primească premierul României şi, dacă o acceptă, o să îi demonstrez că, prin doua schimbări uşor de realizat, îşi poate creşte producţia cu 60% pe an. În acel moment devenim exportatori importanţi de energie, nu doar consumatori. Însa asta ar însemna să îşi dorească şi Guvernul, să bage în seamă privatul. Sunt disponibil 24 din 24 pentru români. Şi sunt convins că numărul meu este uşor de găsit”, a mai declarat Ion Țiriac.

Întrebat fiind dacă dorește să vândă deținerea sau să mai cumpere până la 10%, după cum se zvonește, Țiriac Jr. a răspuns că nu plănuiește să vândă nimic.

Nu avem dorinţa să vindem nimic. Depre cumpărări de acţiuni… nu doresc să influenţez piaţa!

Citește și: Fabulos! Investiție de milioane de euro pentru Ion Țiriac, în București