Lovitură devastatoare dată trupelor lui Vladimir Putin. Ucraina anunţă că a eliminat 100 de ruşi la Soledar VIDEO

Statul Major General al Ucrainei a anunțat că peste 100 de soldați ruși au fost eliminați în luptele pentru controlul orașului Soledar, situat în apropiere de Bahmut, în estul ţării.

12 ian. 2023, 11:05
Lovitură devastatoare dată trupelor lui Vladimir Putin. Ucraina anunţă că a eliminat 100 de ruşi la Soledar  VIDEO

Lovitură devastatoare dată trupelor lui Vladimir Putin. „Peste 100 de ocupanți ruși au fost eliminați în zona Soledar. Acest lucru a fost realizat prin efortul coordonat al soldaților de la Forțele pentru Operațiuni Speciale, artilerie și lansatoare de rachete”, a scris Statul Major al Ucrainei joi pe Twitter, unde a publicat și un video. Anunţul vine în contextul în care think tank-ul american Institute for the Study of War afirmă că nici acum rușii nu au câștigat controlul total asupra oraşului Soledar, așa cum pretind de două zile încoace.

Citeşte şi: Surpriză a lui Putin în războiul din Ucraina. Liderul de la Kremlin l-a desemnat pe Şeful Statului Major rus, generalul Valeri Gherasimov, comandant suprem al „operaţiunii speciale”

Evgheni Prigojin, şeful Wagner, dar şi ofiţeri de rang înalt din armata ucraineană au spus că în oraș se duc lupte grele pentru fiecare casă, care, odată cucerită, poate cădea în mâinile taberei adverse în doar câteva ore. Proporțiile dezastrului sunt greu de imaginat, străzi întregi de case fiind făcute una cu pământul!

Citeşte şi: Lupte crâncene în Ucraina. Mecenarii lui Putin anunţă lovituri năprasnice în zona Bahmut

Cu o zi înainte, un soldat ucrainean care lupta în Soledar a declarat pentru CNN că situația este „critică” și că numărul victimelor este atât de mare, încât „nimeni nu mai numără morții”.Soldatul face parte din Brigada 46 Aeropurtată: „Situația este critică. Dificilă. Rezistăm până la ultimul. Nimeni n-o să vă spună câți  morți și răniți sunt aici. Pentru că nimeni nu știe cu precizie. Absolut nimeni. Nici la comandament, nici nicăieri. Pozițiile sunt câștigate și pierdute întruna. Unde a fost o clădire a noastră azi, mâine va fi a grupului Wagner. În Soledar, nimeni nu mai numără morții”.